Dilluns 06 de Juliol
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

14-11-2019

La Paeria de Balaguer fa una crida perquè entitats i ciutadania participin en el procés del pressupost participatiu per fer-lo més atractiu. Les votacions han començat aquest matí i s'allargaran fins al 21 de novembre

Aquest dimecres al vespre s'ha fet a la sala d'actes de la Paeria de Balaguer la presentació de les sis propostes que l'equip de govern ha inclòs en la partida del pressupost participatiu dels comptes del 2019, una partida que suma 150.000 euros. La presentació ha anat a càrrec del Paer en Cap, Jordi Ignasi Vidal, el paer de Governació, Afers Socials i Participació, Kevin Bruque, i membres de l’empresa encarregada de dissenyar i assessorar el procés participatiu. Durant la presentació s'ha explicat als assistents el funcionament del procés de votació, els objectius i fases del procés.
 
Pel que fa al procés, el mateix regidor, Kevin Bruque, ha recordat avui a Ràdio Balaguer les tres maneres en què es poden fer les votacions, que han començat avui i s'allargaran fins el dia 21 de novembre. Quatre dies després, el dia 25, es donaran a conèixer les propostes que hauran obtingut més vots.
 
L'objectiu del pressupost participatiu, com diu el seu propi nom, i segons explica el mateix Kevin Bruque, és fer partícip la ciutadania perquè pugui decidir en què s’inverteix una part del pressupost municipal i, alhora, obrir una mica més la Paeria a la població.
 
Kevin Bruque, tot i que també ha admès que l'execució dels projectes que es porten a votació no és urgent, sí que ha fet una crida perquè entitats i ciutadania hi participin per fer així un pressupost participatiu més atractiu. El mateix regidor de Participació ha recordat que tant la Paeria com la població en general estan aprenent d'aquest tipus d'iniciatives.
 
Les sis propostes de l'equip de govern que es porten a votació són: la revegetació de l’Avinguda Països Catalans amb un pressupost de 39 mil euros; l’adequació de la vorera del pavelló Molí de l’Esquerrà amb 59 mil euros; el projecte d’adequació i millora del parc infantil annex del col•legi Mont-roig amb vora 72 mil euros; la substitució de les cistelles de bàsquet del pavelló 1r d’octubre amb 44 mil euros; la retirada de la pantalla visual i instal•lació de zones d’ombra a les piscines del Secà amb 10 mil euros i la senyalització urbana amb 30,5 mil euros.
 
L'any que ve, el 2020, serà la ciutadania qui faci les propostes dels projectes que es portaran a votació.
 
Aquest matí ja s'han produït les primeres votacions a través de l'app i de la web femlanostra.balaguer.cat
 

 
Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt