Dimarts 07 de Juliol
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

16-11-2019

Aquest dissabte s'ha presentat el mata-segells i segell turístic de la Basílica del Sant Crist de Balaguer. Ha anat a càrrec del Club Filatèlic i Numismàtic de Lleida i s'ha fet a la Sala d'actes de la Paeria, on s'han segellat els primers sobres i segell

Aquest dissabte 16 de novembre a les 12 h s'ha presentat a la Sala d’Actes de la Paeria de Balaguer, el mata-segells turístic de la basílica del Sant Crist de Balaguer, amb la presència del secretari del Club Filatèlic de Lleida, el Sr. Josep Manel Serrano, el responsable de comunicació de Correos a Catalunya i Andorra, el Sr. Antonio Aguilar i el paer en cap de Balaguer, el Sr. Jordi Ignasi Vidal.
 
La iniciativa de la creació del mata-segells turístic de la basílica del Sant Crist de Balaguer ha estat a càrrec del Club Filatèlic i Numismàtic de Lleida conjuntament amb el balaguerí Joan Solé Molins, membre del Club.  
 
El Club Filatèlic i Numismàtic de Lleida té en els seus objectius principals la promoció del territori a través dels segells, les monedes i el col•leccionisme.
 
Amb el mata-segells, s’ha presentat també un sobre commemoratiu de la basílica del Sant Crist, amb una tirada de 300 sobres al preu de 5 € que han pogut comprar els assistents a la presentació. En qualsevol cas, també es podrà posar el mata-segells de la basílica del Sant Crist a qualsevol sobre o postal en blanc que porti el ciutadà a Correos.
 
Aquest mata-segells, que estarà permanentment a l’oficina de Correos de Balaguer des del proper dilluns 18 de novembre, ha estat dissenyat pel balaguerí Joan Solé Molins, membre del Club Filatèlic i Numismàtic de Lleida, per atendre les peticions dels veïns de la localitat, els filatèlics i els turistes que desitgin estampar-lo a les seves trameses postals. 
 
A més de la imatge de la basilica del Sant Crist de Balaguer, al mata-segells apareix el nom de la població i la data de l’enviament. Així, la imatge de  Balaguer viatjarà per tot el món plasmada a les cartes i postals que s’enviïn des de la seva oficina de Correus.
 
Durant l'acte, el secretari del Club Filatèlic de Lleida, el Sr. Josep Manel Serrano, ha fet ena xerrada sobre la història del les marques i mata segells a través de la història, des de les primeres impressions al Segle XVII. 
 
També s'han pogut veure altres mata-segells que fan referència a la Ciutat de Balaguer com el de la coronació de la co-patrona de Balaguer, la M. de Déu del Miracle i el 50è aniversari de l’arribada a La Pobla de Segur, del tren de la línia Lleida-La Pobla.
 
El Paer en cap ha ressaltat que és una bona notícia per la ciutat, per la repercussió que tindrà per Balaguer i perquè es reconeix també  d'alguna manera la importància del Sant Crist que des de l'any 2016 està reconegut com a Basílica Menor.
 

 
Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt