Dijous 09 de Juliol
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

18-11-2019

La Generalitat, mitjançant l'empresa pública Infraestructures.cat, ha tret a concurs l'execució de les obres d'adequació i millora del Parc de Bombers de Balaguer.

L'any 2016 el Govern de la Generalitat de Catalunya va encarregar a Infraestructures.cat, una empresa pública de la mateixa Generalitat, el condicionament i millora de diversos Parcs de Bombers i amb data 31 de juliol d'aquest any 2019 el Secretari General del Departament d'Interior va aprovar el projecte corresponent a aquest encàrrec. 
 
L'edifici actual del Parc de Bombers de Balaguer, realitzat a l'any 1984, és un dels equipaments que serà reformat dins d'aquest projecte. 
 
Tenint en compte que el parc de bombers de Balaguer es troba al Pla d'Almatà, una zona objecte de protecció dins l’àrea de Protecció Arqueològica 1 i que aquesta zona està catalogada com a Bé Cultural d’Interès Nacional, la intervenció es farà exclusivament sobre l'edifici i no se'n modificarà l'entorn ni el subsòl.
 
La nova obra proposa obrir més portes d'entrada de vehicles a la cotxera, canviar les finestres i portes per millorar l'aïllament tèrmic així com millorar l'aïllament a la coberta de l'edifici. A l'interior de l'immoble es farà una redistribució d'espais per adaptar-los a les necessitats actuals, com una ampliació de la cuina, un nou dormitori i es millorarà el sistema de calefacció, entre altres. També es millorarà l'accessibilitat a tot l'edifici. 
 
Tot plegat respon a la necessitat d'adaptar l'equipament al volum de professionals que hi treballen actualment, molt més elevat que per al que estava dissenyat inicialment. 
 
La complexitat de les obres vindrà donada per la necessitat de continuar mantenint l'activitat del parc de bombers durant la durada d'aquestes, fet que comporta l'execució dels treballs per fases no simultànies en tots els àmbits. 
 
En aquest sentit, com que el Parc de Bombers de Balaguer disposa d'un heliport que és base a l'estiu dels helicòpters bombarders encarregats de l'extinció dels incendis forestals, s'ha previst aturar les obres durant aquests mesos més complexes, per no entorpir el bon funcionament de la base. 
 
El Pressupost base de licitació del contracte es fixa en 1.178.644,73 euros (IVA no inclòs), 1.426.160,12 (IVA inclòs), i es preveu que estiguin executades en un termini de 9 mesos, un cop s'hagi adjudicat.
 
El preu del contracte objecte d’aquesta licitació s’abonarà a càrrec de la partida pressupostària 610.0002 corresponent a inversions en edificis i altres construccions per comte aliè del programa 223 de “Prevenció, extinció d’incendis i salvaments” consignada al pressupost d’Infraestructures.cat. 
 

 
Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt