Dijous 09 de Juliol
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

PÓgina a Facebook PÓgina a Twitter Perfil a InstagramLes ˙ltimes notÝcies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

19-11-2019

El regidor de la CUP a l'ajuntament de Balaguer, Josep Maria Colea, critica com s'ha posat en marxa el procÚs del pressupost participatiu. Segons Colea, molts ciutadans no s'han assabentat de l'inici de la consulta

 
El regidor de la CUP a l'ajuntament de Balaguer, Josep Maria Colea, ha criticat avui com s'ha posat en marxa el procés participatiu en què està immers la ciutat per decidir els projectes a incloure en la partida del pressupost participatiu, una partida de 150.000 euros, en els comptes de l'any que ve.
 
Segons Colea, molts ciutadans no s'han assabentat de la posada en marxa d'aquesta consulta perquè des de l'equip de govern no s'ha fet la corresponent tasca de difusió a temps saltant-se el protocol o guió que els va marcar l'empresa que s'ha contractat per confeccionar el pressupost participatiu.
 
Àudio…...
 
Colea també ha criticat els projectes que l'equip de govern ha portat a votació, unes propostes, segons el regidor de la CUP, gens atractives, que creen greuges comparatius i algunes de pur manteniment de zones o equipaments de la ciutat. Segons Colea, s'han de buscar propostes que serveixin per millorar la ciutat i no per mirar-se el melic determinats centres o entitats.
 
D'altra banda, Josep Maria Colea també ha parlat de les ordenances fiscals per l'any 2020 aprovades en el ple del passat 5 de novembre al qual la CUP no va poder assistir. Colea, però, avui s'ha posicionat en contra de les puges proposades per l'equip de govern, que l'any que ve incrementarà un 2,5 % l'IBI i un 10 % la taxa de les escombraries.
Segons Colea, els impostos i taxes han de tenir un criteri social.
 
Àudio......
 
En relació a l'IBI, Colea també ha criticat que l'equip de govern no hagi inclòs en els comptes d'enguany la partida per ajudar a pagar la contribució urbana a les persones més necessitades i pel que fa al recàrrec del 50 % que l'equip de govern vol aplicar als bancs i grans empreses que tinguin pisos buits ha augurat que passarà temps abans no es pugui dur a terme aquesta mesura perquè l'ajuntament tardarà, ha dit el regidor, a fer el registre municipal d'immobles d'aquestes característiques, és a dir, dels habitatges buits als quals se'ls podria aplicar el recàrrec.
 
En relació a la taxa de les escombraries, que pujarà un 10 % i un 5 % als comerços, Colea ha recordat que l'any 2017 la taxa ja es va apujar un 12 % i ha criticat l'equip de govern per no haver fer una campanya de conscienciació perquè la gent recicli més. 
 
Entre altres qüestions, Colea també ha criticat l'equip de govern per ser poc eficient i portar a aprovació en els plens municipals diversos assumptes per urgència, un sistema, diu, que sembla que hagi adoptat de forma recurrent.
 
 
Àudios a ràdio a la carta, informatius
 
 
 

 
Altres notícies locals

Arxiu de notÝcies

Llic├Ęncia de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt