Dissabte 04 de Juliol
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

PÓgina a Facebook PÓgina a Twitter Perfil a InstagramLes ˙ltimes notÝcies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

21-11-2019

L'Arxiu Comarcal de la Noguera ha fet una crida a totes les entitats esportives de Balaguer i comarca per tal que hi portin la serva documentaciˇ hist˛rica i poder-ne aixÝ fer una millor conservaciˇ.

L'Arxiu Comarcal de la Noguera ha fet una crida a totes les entitats esportives de la ciutat de Balaguer i comarca, especialment les més històriques per tal que puguin portar tota la seva documentació a aquest equipament i assegurar-ne així una millor preservació. 
 
Balaguer compta amb entitats esportives amb una llarga història, alguna de les quals, com el Club Futbol, es remunta a més de 100 anys. Així i tot, hi ha altres entitats com el Club Ciclista que data de l'any 1920, el de pescadors, del 1926, el Centre Excursionista, del 1929, el Club de Tennis que data del 1930 o el d'escacs, del 1949. 
 
Aquests són només alguns del exemples més històrics, tot i que Balaguer i la comarca compten amb entitats de més recent creació, però que també acumulen gran quantitat d'informació, cartells o fotografies, que són ja història de la ciutat. 
 
En aquest sentit, la directora de l'Arxiu Comarcal, Maite Pedrol ha volgut fer la crida i explicar que el mode d'ingrés d'aquesta informació a l'arxiu és en modalitat de dipòsit, conservant d'aquesta manera l'entitat la seva titularitat.  
 
Àudio 
 
Maite Pedrol ha volgut destacar també que pel que fa a les dades personals, l'Arxiu disposa ja d'uns protocols establerts per vetllar per la seva preservació. 
 
També ha explicat que la crida s'ha començat per les entitats esportives, per ser les que compten amb més història, però que la proposta està oberta a altres entitats, tot i no pertànyer al món de l'esport. 
 
Les entitats interessades en sumar-se a aquesta iniciativa, poden adreçar-se a l'Arxiu Comarcal, o trucar al telèfon 973 44 30 56. 
 
Recordem que fa uns mesos, el Club Bàsquet Balaguer ja va fer el dipòsit de tota la seva documentació a l'Arxiu Comarcal. 
 
Àudios a: Ràdio a la carta, Informatius

 
Altres notícies locals

Arxiu de notÝcies

Llic├Ęncia de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt