Dilluns 16 de Desembre
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

21-11-2019

Aquest diumenge, 24 de novembre tindrà lloc una sortida de la programació de l'Any d'Els Llops. En aquest ocasió es farà una sortida a les restes arqueològiques de Mormur, a càrrec del Museu de la Noguera.

Sota el títol, 'El turó de Mormur: una caiguda cap al passat de Pere Llop', es tracta d'una a activitat que començarà a les 9 del matí des de l'estació d'autobusos des d'on s'iniciarà aquesta sortida amb vehicles particulars cap al jaciment arqueològic del turó de Mormur, situat a les planes dels secans de Balaguer. 
 
Els tècnics del Museu de la Noguera guiaran aquesta visita en que podrem gaudir també dels paisatges d'aquesta part de la ciutat. 
 
El turó de Mormur va estar habitat possiblement des de la prehistòria, però fou durant l'edat mitjana el seu moment de màxima ocupació, amb la construcció d'una torre de guaita al seu capdamunt. El folclorista Joan Amades va publicar una història recollida a la revista Pla i Muntanya, del Centre Excursionista Balaguerí sobre el fantasma del castell de Mormur. 
 
Durant la sortida es llegiran fragments de la novel·la "Els Llops" que fan referència al tossal de Mormur. També s'explicarà la història de la Glop de Nit i la Ginebró, dos dels gegants actuals de Balaguer i la història dels quals està lligada a aquest espai. 
 
De tot plegat ens n'ha parlat Eva Solanes, tècnica del Museu de la Noguera. 
 
Àudio 
 
"L'any dels Llops" és una iniciativa de la Biblioteca Margarida de Montferrat, el Museu de la Noguera i el Centre Excursionista de Balaguer.
 
Àudios a: Ràdio a la carta, Informatius

 
Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt