Divendres 29 de Maig
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

02-12-2019

El proper dimecres dia 4 de desembre es durà a terme a Balaguer un acte d'homenatge a l'historiador Prim Bertran i Roigé en el 5è aniversari del seu traspàs.

Aquest dimecres, 4 de desembre, es durà a terme a Balaguer un acte d’homenatge a l'historiador Prim Bertran i Roigé en el 5è aniversari del seu traspàs. Per aquest motiu s'han organitzat un parell de xerrades i una sortida a les Franqueses, segons ha explicat l'historiador Guillem Roca. 
 
Àudio
 
L’acte començarà a les 10 del matí a la Sala d’Actes de la Paeria de  Balaguer amb la xerrada, Prim Bertram i el patrimoni a les Terres de Lleida, a càrrec de Joan Ramon. González. A les 10:40, es farà la xerrada 'El Diplomatari del monestir de les franqueses de Javier Escuder, tribut a Prim Bertram', a càrrec de Javier Escuder. Per finalitzar es dura a terme una visita guiada a 2/4 de 12 al monestir de les Franqueses a càrrec del Museu de la Noguera. Oberta a tothom
 
Prèviament el dimarts dia 3 es farà també una jornada a l'Aula Magna del IEI de Lleida. En aquesta ocasió, dins del Seminari Permanent d’Història d'Homenatge a Prim Bertran, a ¼ de 7 de la tarda es farà la presentació de l’acte. A 2/4 de 7, Prim Bertran i Roigé, conseller d’estudis Ilerdencs, a cura de Manel Lladonosa. a les 19:10 h Els estudis de Prim Bertran sobre les Terres de Lleida.. Finalment a les 20 h L'hospital medieval del Sant Esperit de Lleida i la seva convivència amb l’antic Hospital de Santa Maria. 
 
Prim Bertran i Roigé (Bellcaire d'Urgell, 28 de desembre de 1948 - Barcelona, 29 de desembre de 2014 va ser un historiador i medievalista català.
 
Nascut a Bellcaire d'Urgell, entre el 1966 i el 1968 Bertran va estudiar a l’Escola Normal de Lleida. Posteriorment es va llicenciar en Filosofia i Lletres a la Universitat de Barcelona (UB), on es va especialitzar en història medieval. L'any 1976 es va doctorar a Bolonya, i des del 1983 va ser professor titular a la Facultat de Geografia i Història de la UB, fins a la seva mort el 2014.
 
Va ser deixeble i col•laborador de l'arqueòleg Manel Riu, i fins a la dècada de 1990 va participar en excavacions arqueològiques organitzades pel departament d'Història Medieval de la UB. A més, va participar en projectes internacionals sobre ceràmiques medievals i etnoarqueologia experimental (URA-3 de Lyon).
 
Bertran va morir el 29 de desembre de 2014 d'un atac de cor. El 20 de maig de 2015 es va celebrar, a l'Aula Magna de la Facultat de Geografia i Història, on havia estat professor, un acte d'homenatge a la seva memòria, amb la participació de companys i alumnes. Al llarg de la seva carrera va publicar desenes de llibres, a més de ser responsable de nombroses investigacions sobre l'edat mitjana.
 
El seu caràcter el feia molt proper als estudiants, amb qui tenia una molt bona relació. A més, anualment organitzava diverses sortides acadèmiques, entre les que destacava una visita a Roma, ciutat on havia viatjat molt per consultar els arxius. Normalment les seves classes eren plenes.
 

 
Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt