Divendres 05 de Juny
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

03-12-2019

L'Associació L'Estel de Balaguer ha fet aquest dimarts la cloenda de la celebració dels aniversaris de l'Associació i el Club Esportiu amb una Performance, una Flashmob i l'actuació del grup BatukaPum

L’Associació i el Club Esportiu L’Estel han fet aquest dimarts l'acte de clausura de la celebració dels seus respectius aniversaris. L' acte s'ha fet a les 11 del matí a la Plaça del Morter de Balaguer, al costat de l'estació d'autobusos. La trobada ha servit també per commemorar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. 
 
L'Associació L'Estel de Balaguer és una entitat d'àmbit comarcal de suport a les persones amb discapacitat intel•lectual de la comarca de La Noguera. Es va constituir l'any 1979 per un grup de famílies i actualment ofereix serveis de suport a l'escola d'educació especial, al taller ocupacional, a la llar-residència, amb dos habitatges, lleure i transport.
 
L'any 1994 es va crear el Club Esportiu L'Estel per competir com a esportistes federats en els esdeveniments esportius que organitzava la Federació ACELL i Special Olympics Catalunya.
 
Durant aquest 2019 se celebren, doncs, els 40 anys de l'Associació i els 25 anys del Club Esportiu. És per això que s'han organitzat un seguit d'actes i el d'avui dimarts ha estat l'acte de cloenda.
 
Per fer visible la realitat de l'associació i construir plegats un present en comú millor per a tots,  s'han organitzat diferents d'activitas durant aquesta jornada. Entre aquestes, destaca una 'performance' en la qual s'ha format la paraula 'L'ESTEL' entre tots els assistents; escoles (Gaspar de Portolà, Mont-Roig, La Noguera), instituts (Ciutat de Balaguer), membres de l'entitat i població en general.
 
També s'ha fet una FlashMob amb la cançó “Jo sóc com tu, del grup Buhos”. Precisament, aquest grup ha cedit els drets d'autor a la Fundació El Maresme de Mataró, i aquesta els ha cedit a FEPCCAT (Federació Catalana d'Entitats de Paràlisis Cerebral i Etiologies Similars), a l'Associació AREMI i l'Estel durant tot el dia en motiu de la commemoració del Dia internacional de les persones amb discapacitat i on es farà també aquesta Flashmob.
 
Durant l'acte també s'ha fet lectura del Manifest del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat i tot seguit ha actuat el grup BatukaPum, format per persones amb discapacitat i professionals de l'Associació L'Estel. 
 
Des de l’Associació l'Estel s'ha volgut agrair el suport i la col•laboració de totes les persones que durant aquest any han celebrat aquest aniversari amb l'entitat.
 
MANIFEST
 
AVUI 3 de desembre és el DIA INTERNACIONAL DE LES PERSONES AMB
DISCAPACITAT instaurat per l'organització de les Nacions Unides l'any 1992
Volem que se'ns reconeguin els nostres drets: volem exercir el nostre dret a ser
ciutadans i ciutadanes actius, la societat som tots.
 
Volem reivindicar una educació inclusiva, real i efectiva. Que la gestió de la diversitat en l'àmbit de l'ensenyament sigui l'element fonamental i l'eix vertebrador del concepte d'educació.
 
Volem trencar amb les barreres socials que ens aïllen, promoure un veritable accés a la comunicació i a la informació. Que totes les esferes de la vida pública estiguin adaptades als llenguatges dels sentits.
 
Volem una ciutat sense barreres i accessible per a tothom.
 
Volem que es desfacin els estereotips i que desapareguin els estigmes que patim moltes persones i que dificulten la plena participació ciutadana.
 
Volem que s'impulsin polítiques d'ocupació, persistir en la lluita contra l'exclusió
socioeconòmica i laboral de les persones amb discapacitat. Volem aconseguir la igualtat d'oportunitats.
 
Volem els diners públics suficients per mantenir els suports que necessitem:
si volem tenir una bona vida, poder participar de la comunitat en el lleure, en la
vivenda i en el dia a dia, les administracions han de donar els diners necessaris per poder tenir persones al nostre costat que ens acompanyin i ens ho facilitin.
 
Volem sentir-nos recolzats:
 
Les persones que necessitem més suports som més vulnerables i ens cal que ens tingueu presents, que ens recolzeu quan calgui defensar els nostres drets perquè són els de tothom.
 
Tots som iguals i tots som diferents, tots formem la nostra societat.
 
ASSOCIACIÓ L'ESTEL
 
Balaguer, 3 de desembre de 2019.
 

 
Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt