Divendres 05 de Juny
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

03-12-2019

Es manté el nombre de concursos de colles i aplecs sardanistes per l'any 2020. D'altra banda els Premis Capital de la Sardana 2019 premien el balaguerí Josep Maria Simón pel seu estudi La sardana en el currículum escolar, com fer-ho possible?

Es manté el nombre de concursos de colles i aplecs sardanistes per l’any 2020 
 
S’han programat 20 aplecs de la sardana i 15 concursos de colles sardanistes
L’agenda sardanista a la demarcació de Lleida manté, a data d’avui, el nombre d’aplecs de la sardana i concursos de colles sardanistes per la pròxima anualitat.
 
Pel que fa als aplecs s’han programat un total de 20 trobades sardanistes, malgrat la baixa de l’Aplec de Torregrossa, entra en l’agenda l’Aplec de Ponts que s’estrena organitzat la trobada sardanista. 
 
El tret de sortida el donarà el tradicional Aplec de Preixana a l’Ermita de Montalbà el 13 d’abril coincidint amb la Festivitat del Dilluns de Pasqua i amb el valor afegit de celebrar les 50 edicions de la trobada. Clourà l’agenda l’Aplec de Vilanova de Bellpuig el 4 d’octubre. També com a novetat l’Aplec de Juneda passarà a celebrar-se en dissabte en horari de tarda i nit, aprofitant la data lliure que deixa Torregrossa.
 
La resta d’aplecs de la sardana programats són: Tàrrega i Mollerussa el mes de maig, Almacelles, Torres de Segre, Alpicat, Agramunt i Andorra la Vella, en el mes de juny; Rosselló, Juneda, Bellvís i Arbeca en el mes de juliol. En el mes d’agost podem gaudir dels aplecs de Bell-lloc d’Urgell, Organyà i Ponts. Les trobades sardanistes d’Alguaire, Bellpuig i Lleida ompliran el mes de setembre.
 
Pel que fa a la 46a edició del Campionat de Colles Sardanistes de la Terra Ferma organitzat per l’Acstell en aquesta nova edició s’han programat un total de 15 concursos de colles sardanistes al llarg de l’any, pràcticament el mateix nombre que l’edició 2019 tenint en compte que en aquesta es van celebrar els concursos de Solsona i  Preixana els quals tenen caràcter biennal. En el calendari s’estrenen els concursos de Linyola i el de Golmés.
 
Ponts recupera la data del concurs en el mes de febrer coincidint amb la celebració del Carnestoltes. Almacelles al març, Mollerussa a l’abril, Lleida, Linyola i Agramunt en el mes de maig, Ivars d’Urgell i Golmés en el mes de juny seran els concursos que se celebraran en la primera part de l’any. Les Borges Blanques, Vilanova de Bellpuig, Tàrrega i Cervera els celebraran en el mes de setembre, Verdú i Bellvís a l’octubre i tancarà al Gran Final de Balaguer en el mes de novembre.
 
També s’han programat un any més els Concursos Individuals de Sardana Revessa de Cervera, el 9 de febrer i el de Mollerussa l’11 d’octubre.
 
La Federació Sardanista de les Comarques de Lleida es planteja la possibilitat de presentar la Guia d’Activitats Sardanistes a les contrades lleidatanes en el marc d’alguna de les ballades i concerts programats fins a finals d’any.
 
Finalment destaquem que els Premis Capital de la Sardana 2019 en la categoria del Foment d'Estudis Sardanistes premien el balaguerí Josep Maria Simón i Auberni pel seu estudi La sardana en el currículum escolar, com fer-ho possible? que descriu la possibilitat de dur a terme un treball interdisciplinari i cooperatiu en el cicle superior d’educació primària per mitjà de l'aprenentatge de la sardana.
 
El lliurament d’aquests Premis tindrà lloc el dia 14 de desembre a Perpinyà, en un indret encara per determinar.
 

 
Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt