Dimarts 04 d'Agost
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

11-12-2019

El divendres dia 13 de desembre tindrà lloc la darrera de les activitats de l'Any dels Llops amb la Xerrada 'El retorn dels llops a Catalunya' a càrrec de Gabriel Lampreave, coordinador de la comissió de seguiment del llop a Catalunya.

El divendres dia 13 de desembre tindrà lloc la darrera de les activitats de l'Any dels Llops amb la Xerrada 'El retorn dels llops a Catalunya' a càrrec de Gabriel Lampreave, coordinador de la comissió de seguiment del llop a Catalunya.
 
La xerrada començarà a les 8 del vespre al Museu de la Noguera. Amb aquesta xerrada es posa punt i final a la programació de “L’any d’Els Llops” .
 
L’Any d’Els Llops és un projecte ideat pel Centre Excursionista de Balaguer que unint esforços amb la Biblioteca Margarida de Montferrat i el Museu de la Noguera han organitzat un programa d’activitats per conèixer els principals escenaris de la novel•la “Els Llops” de Francesc Puigpelat.
 
Es tracta de crear una ruta literària que combina la part literària amb la part històrica (conferències i explicació històrica de les sortides) i la part d’excursionisme en forma de rutes a peu.
 
Les sortides es combinen amb diverses conferències al Museu de la Noguera sobre alguns dels temes tractats al llibre com la construcció del Canal d’Urgell o la batalla del RIF, entre d’altres.
 
Pel que fa a les sortides a peu s'han planificat sempre itineraris amb un nivell de dificultat baix per poder acollir públic divers i en alguns casos, públic no habituat a les excursions per la muntanya.
 
“Es pot concebre una novel•la que sigui, alhora, una intriga policíaca i una saga que abarca dos segles de la història d'una família? Quan el març del 2004 Jaume Forné apareix mort al cim del Montsec, la policia revela que tant ell com els seus dos germans han rebut anònims de l'assassí. Però, per descobrir l'origen del crim, caldrà remuntar-se fins al 1816 i resseguir la història d'amors, odis i revenges entre branques de la família Llop. Així, la novel•la recorre escenaris com la construcció del canal d'Urgell, la guerra d'Àfrica, la batalla del Segre durant la guerra civil i els maquis. En tots aquests moments, els Llops lluiten, s'estimen o es traeixen. 
 
Amb aquest llibre, Puigpelat va guanyar el Premi Carlemany de novel•la l'any 2005. Els interessats a llegir “Els Llops” poden passar per la Biblioteca a recollir el seu exemplar.
 

 
Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt