Divendres 03 de Juliol
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

PÓgina a Facebook PÓgina a Twitter Perfil a InstagramLes ˙ltimes notÝcies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

15-01-2020

La Paeria de Balaguer, la Diputaciˇ i la UdL impulsaran una biorefineria pilot al polÝgon Campllong. La iniciativa forma part dels dos projectes d'Especialitzaciˇ Competitiva Territorial que lidera l'ens provincial

La Paeria de Balaguer, juntament amb la Diputació i la UdL i finançament europeu, impulsarà una biorefineria pilot al polígon Campllong. La iniciativa forma part dels dos projectes d'Especialització Competitiva Territorial que lidera el Patronat de Promoció Econòmica (PROMECO) de la Diputació. Els projectes d'Especialització i Competitivitat territorial (d'ara endavant, PECT) són iniciatives que impulsen els agents del territori i lideren les entitats públiques locals per promoure actuacions que contribueixin a la transformació econòmica del territori i tinguin un fort component d'innovació.
 
En aquest cas es tracta de dos projectes que pivotaran sobre quatre eixos: el del sector agroalimentari, el de la multifuncionalitat dels serveis ecosistèmics (en els que s’inclou el turisme), l’eficiència energètica i les energies renovables. Precisament, és en aquest darrer en el qual es vol posicionar la ciutat de Balaguer, segons ha explicat aquest matí el paer en cap en el programa Directe a l'alcaldia de Ràdio Balaguer.
 
Tall de veu.....
 
Segons el mateix paer en cap, es tracta d'un sector, el de les energies renovables, amb molt de futur. En aquest sentit, diu que el fet que Balaguer, situada dins d'un territori amb molt potencialitat, aculli aquesta planta pilot és una aposta de futur per acabar instaurant a la capital de la Noguera una biorefiniria. 
 
Tall de veu.....
 
El paer en cap també ha destacat que una planta d'aquestes característiques també podria servir per impulsar encara més del CEI Balaguer, generar nous llocs de treball i potenciar la instal•lació de noves empreses al polígon.
 
Tall de veu.....
 
Pel que fa al CEI, Vidal també ha dit que des de la Paeria volen que aquest sigui un centre de dinamització i creació de ciència i tecnologia.
 
Tall de veu.....
 
Els Projectes d'Especialització Competitiva Territorial (PECT) que lidera la Diputació es van presentar el novembre passat i estan valorats en un total de 7,5M€. Tot i encara no tenir la resolució definitiva, que arribarà durant el segon trimestre de 2020, ahir es va celebrar una reunió a la Diputació de Lleida i la setmana que ve, com sentíem, n'hi ha prevista una altra.
 
La finalitat dels projectes és la de crear una estructura territorial d’innovació oberta i col•laborativa orientada a impulsar i gestionar la transformació del model econòmic actual del territori cap a un model d’economia verda, altament especialitzada en la producció d’aliments, béns, serveis i energia  a partir de l’explotació sostenible del capital natural i recursos endògens disponibles, que contribueixi a la generació d’un model de desenvolupament territorial sostenible, inclusiu i generador de benestar.
 

 
Altres notícies locals

Arxiu de notÝcies

Llic├Ęncia de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt