Dimarts 25 de Febrer
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

PÓgina a Facebook PÓgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

18-01-2020

El Servei Educatiu de la Noguera acull aquest dissabte la primera de les jornades formatives que s'ofereixen des del PFZ. La d'avui Ús 'La ciŔncia de la llum i el color' adrešada a docents de Educaciˇ Infantil-PrimÓria-SecundÓria.

El Servei Educatiu de la Noguera acull aquest dissabte la primera de les jornades formatives que s’oferten des del PFZ. La d'avui és 'La ciència de la llum i el color' adreçada a docents de Educació Infantil-Primària-Secundària.  
 
La d'avui té com a objectiu descobrir les potencialitats educatives de les activitats experimentals en l'àmbit de les ciències i la física i la seva aplicació a l'aula.  
 
El tema tractat és la llum, produïda com sigui, que arriba a l'ull i produeix la sensació de visió. Mentrestant, ha de passar d’ un lloc a l'altre de l'espai: s'ha propagat i en la seva propagació observem diferents fenòmens: es propaga en línia recta, es reflecteix, es refracta, interacciona amb la matèria, es dispersa, es polaritza, es difracta, transporta energia... 
 
A la jornada es donen eines per explicar temes com "Pot la matèria esdevenir invisible? Es poden veure fantasmes a l’ aula? Per què el cel és blau? Existeixen els miratges? Com es poden detectar les radiacions? Per a què serveix la fibra òptica? Com podem construir periscopis, microscopis i telescopis amb material casolà? Com es pot utilitzar la llum per pintar? Es poden justificar les il•lusions òptiques? Com visualitzar fotos en 3D? Com veure l’ interior de la matèria transparent? 
 
La formació va a càrrec de Anicet Cosialls.  
 
La resta de la programació de la formació en successives sessions inclou activitats com 'Aplicacions i eines TAC per a l’aula', 'A mitja setmana ja no tinc veu. Com parlem els docents?' o 'Com reaccionar en situacions de crisi escolar' entre altres.  
 
La inscripcció a la resta de formacions es pot consultar al següent enllaç. https://serveiseducatius.xtec.cat/noguera/portada/inscripcio-al-segon-torn-de-les-activitats-de-formacio/
 

 
Altres notícies locals

Arxiu de notÝcies

Llic├Ęncia de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt