Diumenge 23 de Febrer
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

19-01-2020

Aquest dissabte s'ha fet a Reus l'acte de cloenda de Reus 2019 Ciutat del Bàsquet Català i traspàs del títol a la ciutat de Balaguer, que l'ostentarà durant tot l'any 2020. L’acte ha comptat amb la presencia del Paer en Cap

Aquest dissabte, una delegació de Balaguer encapçalada pel paer en cap Jordi Ignasi Vidal i la paera d’esports Gemma Vilarasau, s’han desplaçat  al teatre Bartrina de Reus a l’acte de cloenda de Reus 2019 ciutat del bàsquet Català.
 
Aquest acte totalment protocol•lari, ha estat amenitzat per diferents actuacions a càrrec dels centres culturals i altres entitats vinculades amb la ciutat de Reus. A l’acte hi han assistit autoritats destacades de diferents organismes que han estat partícips durant tot l’any 2019 del programa d’activitats que ha acollit Reus en motiu de la seva capitalitat amb el bàsquet. 
 
A Reus s’han arribat a celebrar més de 50 activitats diferents derivades dels 7 clubs esportius que hi ha a la ciutat, entre els centres escolars i el departament d’esports municipal. 
 
L’Ajuntament de Balaguer ha tingut també part important en la part final de la celebració, en la que s’ha presentat el vídeo promocional de Balaguer ciutat del bàsquet Català 2020. El vídeo va ser rebut amb molts aplaudiments pel nombrós públic present al teatre Bartrina. Per tancar l’acte, el paer en cap Jordi Ignasi Vidal ha dirigit unes paraules on ha donat la benvinguda i rep el testimoni en nom de la ciutat de Balaguer, per prendre amb tota la il•lusió i iniciativa aquest projecte que espera sigui tot un èxit tant a nivell promocional de l’esport, com a nivell promocional del bàsquet a nivell territorial.
 
Pel que fa a la capitalitat de Balaguer, serà la vint-i-unena edició, havent-se celebrat a terres lleidatanes l’any 2000 a Lleida i el 2014 a La Seu d’Urgell. 
 
L’any 2000 es va iniciar aquest projecte que consisteix en nominar, cada any, una ciutat, vila o poble de Catalunya com a Ciutat del Bàsquet Català, on durant tot l’any es celebren activitats i actes esportius, socials i culturals referents al basquetbol.
 
La finalitat d’aquesta iniciativa és doble, per una banda el reconeixement dels homes i dones del bàsquet de l’àmbit territorial escollit, que amb la seva tasca i dedicació desinteressada, han propiciat el seu desenvolupament, creixement i popularització, en el seu municipi, i d’altre significar també aquells territoris on el bàsquet troba dificultats per desenvolupar-se i és necessari un recolzament i un suport que faci conèixer els seus valors formatius, esportius i cívics.
 
 
 
 
 
 
 
Balaguer, tal i com han fet la resta de ciutats que han tingut l’honor d’esdevenir Ciutat del Bàsquet Català anteriorment, desenvoluparà moltes activitats tan diverses com exposicions de cartells, segells, fotografies i història del bàsquet local, concursos de logotips, de dibuixos de temàtica de bàsquet entre els escolars, clínics d’entrenadors, estades d’àrbitres, tornejos, 3x3, congressos, jornades de veterans, trobades, presentació de llibres, etc, i cadascuna d’aquestes activitats ha representat i representa un focus d’atenció social, cultural, cívica i esportiva, que implica a gran part de la població.
 
 
El proper dijous 23 de gener, tindrà lloc a Balaguer la presentació i inauguració oficial de l’any 2020 Ciutat del bàsquet Català. Es crearà una comissió d’organització i seguiment, de la qual en formaran part l’Ajuntament de Balaguer, la Fundació del Bàsquet Català, l’RT Lleida de la Federació Catalana de Basquetbol i el Club Bàsquet Balaguer. La Paeria convida a fer partícip tota la població d’aquesta primera activitat, que es preveu sigui el preludi d’un any de promoció i festa del bàsquet.
 

 
Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt