Diumenge 23 de Febrer
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

21-01-2020

El temporal de vent i pluja que afecta Catalunya ha provocat a Balaguer la caiguda d'arbres, d'un mur l'avinguda de les Franqueses paral·lela a la variant i alguns desperfectes en cobertes.

El telèfon 112 d'emergències ha rebut fins aquest matií més 5 mil trucades per gairebé 4 mil  incidències relacionades amb el temporal. Els avisos han arribat especialment des del Barcelonès (26,4%), el Maresme, els dos Vallesos i el Baix Llobregat. 
 
El 112 adverteix que està rebent un gran volum de trucades per demanar informació, no per alertar d'emergències, i que això pot endarrerir la resposta operativa a les situacions d'emergència. Per això demana trucar al 012 si es vol demanar informació i no al 112. 
 
Per la seva banda, Protecció Civil alerta que corren missatges falsos per les xarxes socials relatius a suspensió de classes i recorda la importància d'informar-se per canals oficials i no compartir informació rebuda a través de WhatsApp o Telegram sense contrastar-la. 
 
On si que hi ha hagut suspensió de classes ha estat al Maresme i també en diverses zones de la demarcació de Girona. Es calcula que el temporal ha deixat sense classe més de 100.000 alumnes de primària i de secundària. A causa de la neu i les alertes de vent, també s’han suspès algunes rutes de transport escolar, mesura a la qual s’han vist afectats uns 2.300 estudiants.
 
El que si que ha fet la directora general de Protecció Civil, Isabel Ferrer, ha estat demanar com a principal recomanació per les hores que vindran "evitar desplaçaments que no siguin absolutament necessaris" i davant la possibilitat de crescuda dels rius "evitar acostar-se i travessar-los".
 
Pel que fa a les comarques de la plana de Ponent, les afectacions han estat molt menors, tal i com ja preveien les previsions. Així i tot, a la ciutat de Balaguer, per exemple, s'han produït algunes petites emergències que han obligat a la intervenció dels Bombers, com ara alguna coberta a punt de desprendre's o la caiguda d'algun arbre, com ara el que el vent ha arrencat a la sortida de Balaguer per la C-12 en direcció a Àger. També el fort vent ha fet caure un mur a l’avinguda de les Franqueses paral•lela a la variant.
 
Ho ha explicat a Ràdio Balaguer Gerard Torres, Paer de Seguretat de Balaguer. 
 
Tall de veu. 
 
Gerard Torres també ha recordat que tot i no estar en una de les zones demés afectació pel temporal, cal seguir alguns criteris bàsics de seguretat a l'hora de sortit al carrer i intentar assegurar alguns elements domèstics si es té coneixença de la possibilitat del seu despreniment.  
 
Tall de veu. 
 
Les previsions apunten a que el temporal s'allargui encara poc més de 24 hores, tot i que les comarques de la plana de Ponent seguiran sent de les menys afectades. 
 

 
Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt