Diumenge 23 de Febrer
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

24-01-2020

Balaguer ha presentat aquest dijous els actes de 'Ciutat del Bàsquet Català 2020'. Durant tot l'any s’han programat tot un seguit d’activitats que ompliran la ciutat de bàsquet.

Balaguer serà Ciutat del Bàsquet Català durant 2020. Després de rebre el relleu per part de Reus el passat dia 18 de gener, la ciutat es prepara per donar el tret de sortida als diferents actes i activitats que s’han previst dur a terme durant els propers mesos. 
 
Aquest dijous es va dur a terme la presentació oficial a Balaguer, un acte que va tenir lloc a la sala d’actes de l’Ajuntament de Balaguer. A l'acte hi van assistir el paer en cap Jordi Ignasi Vidal, el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, la vicepresidenta Estefania Rufach, el diputat Eloi Bergós, el president de la Fundació del Bàsquet Català, Ferran Aril; Gemma Vilarassau, segona tinent d’alcalde i regidora d’Esports, Joventut i Infància de la Paeria de Balaguer; Joan Segura, representant territorial d’Esports de la Generalitat a Lleida; i Toni Salud, president del Club Bàsquet Balaguer.
 
Amb la presentació duta a terme aquest dijous a la sala d’actes de la Casa de la Paeria, la ciutat de Balaguer inicia un any en el qual el bàsquet pretén fer-se lloc en carrers i places, i ser protagonista en els diferents espais públics de la ciutat. Amb la voluntat que aquest esport surti dels seus llocs habituals, des de la Regidoria d’Esports i amb la col•laboració del Club Bàsquet Balaguer, s’han planificat un seguit d’activitats i actes que tenen l’objectiu de propiciar que tothom conegui i gaudeixi d’aquest esport.   
 
Aquest llistat d’actes no està tancat, sinó tot el contrari, i a hores d’ara inclou esdeveniments com el Provincial ACELL, la trobada de seleccions provincials catalanes preinfantils, un partit d’exhibició en cadira de rodes, el Torneig de mini Setmana Santa, la Trobada Provincial d’Escoles, la Final a Quatre del Campionat de Catalunya júnior masculí preferent, el sopar de cloenda de la temporada 2019-2020 del CB Balaguer i la presentació dels equips de la 2020-2021, les 24 Hores, la Final a Quatre del Campionat de Catalunya preinfantil femení, la Festa del Bàsquet Lleidatà 2019-2020, el Campus PDP de la Federació Catalana, el Campus de les Seleccions Catalanes, el tradicional amistós ACB de presentació de la nova temporada, el pregó de la Festa Major del Sant Crist a càrrec d’una figura representativa ex professional del bàsquet relacional amb la ciutat de Balaguer i la 3a Peluixada Solidària.
 
D’entre tots ells destaquen, però, el Torneig Memorial Josep Sabanés, que inclourà un reconeixement a la seva figura, un partit femení entre ex jugadores del CB Balaguer i un partit masculí entre els veterans del Barça i una selecció de Lleida; el 3x3 de Balaguer, que es farà a la plaça Mercadal amb activitats paral•leles i s’integrarà al Circuit Català de 3x3; i l’exposició ‘Balaguer amb B de Bàsquet’, una mostra que recollirà els 80 anys d’història del CB Balaguer.
 
Durant l'acte es va projectar el vídeo presentació que ja s'havia pogut veure també a Reus i que escenifica la voluntat de fer partícips tots els ciutadans d’aquesta capitalitat del bàsquet català. 
L'acte va començar amb la signatura del conveni per part del paer en cap, Jordi Ignasi Vidal, i el president de la Fundació del Bàsquet Català, Ferran Aril. 
 
Seguidament es van fer els parlaments per part de les autoritats assistents. Uns parlaments en que el sr. Ferran Aril, president de la Fundació del Bàsquet Català, va definir la decisió de fer Balaguer ciutat del bàsquet com una aposta excel•lent i que serà una de les grans ciutats organitzadores. A més, va destacar el reconeixement que significarà per les terres de Lleida. 
 
Tall de veu...
 
Toni Salud, president del Club Bàsquet Balaguer, va afirmar que la candidatura de Balaguer s'ha guanyat a pols aquest reconeixement, que va definir com 'la Grossa del bàsquet' i va prometre no defraudar, tot seguint amb les directrius del Club, que fan del bàsquet formació, però també entreteniment. 
 
Tall de veu...
 
Per la seva banda, el sr. Joan Segura, delegat territorial d’Esports de la Generalitat, va ressaltar la gran capacitat de la ciutat per la seva experiència acollint grans esdeveniments esportius, com el Campionat del món de Futsal o les trobades del bàsquet, i per la implicació de les persones i entitats. 
 
Tall de veu...
 
El president de la Diputació, Joan Talarn, es va referir en la seva intervenció al fet que aquesta serà la tercera vegada en què les comarques lleidatanes ostenten aquesta distinció, després de Lleida al 2000 i La Seu d’Urgell al 2014. Una distinció que no és casual, sinó que “és un reconeixement a una feina d’anys”, a una trajectòria d’esforç “continuat” en favor d’un esport que “forma part del patrimoni cultural d’aquesta ciutat”, i va esmentar com a exemple els més de vuitanta anys d’existència del Club Bàsquet Balaguer.
 
Talarn va assegurar que “el basquet va més enllà de l’esport, és una manera de fer les coses” i que a banda d’aportar formació, transmet uns valors que són fonamentals per a la nostra societat, “com el de la superació, el de l’equip o el de la solidaritat”. 
 
Talarn va expressar el suport permanent de la Diputació de Lleida a l’esport com a eina de formació de joves, com a element d’integració i socialització, i com a “agent dinamitzador de ciutats, pobles i comarques. 
 
Tall de veu
 
Per la seva banda, el paer en cap, Jordi Ignasi Vidal, va parlar de la satisfacció com a ciutat d'acollir un esdeveniment així, que va atribuir al fet de disposar d'un club amb una història com la del Club Bàsquet Balaguer, que ha sabut fer-se gran en un esport inclusiu i amb una gran equiparació entre equips masculins i femenins. 
 
Tall de veu
 
Vidal també va aprofitar la presència de Joan Segura, representant territorial d’Esports de la Generalitat a Lleida, per reclamar l'ajuda de la Generalitat per construir un nou pavelló esportiu al barri del Secà de Balaguer, que permetria als diferents clubs de la ciutat seguir practicant esport quan el pavelló Inpacsa no està disponible, ja sigui per alguna fira o per festes. 
 
Tall de veu
 
Finalment, Vidal va fer una crida als presents a intentar acostar el bàsquet a més ciutadania de la que normalment hi té contacte, i va avançar que l'espai que cada any té la Paeria a la Fira Q estarà dedicat aquest any al bàsquet. 
 
 

 
Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt