Dimarts 25 de Febrer
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

27-01-2020

L'escriptor David Marín publica la novel·la Appletown, un particular homenatge al gènere negre més clàssic amb una història de gàngsters lleidatans a Nova York

Després de publicar el 2019 Purgatori, 'Premi Crims de Tinta' 2019, un llibre que combinava una història de bruixes del Pallars amb una trama policial entre Lleida i Balaguer; el periodista i escriptor David Marín ha publicat aquest 2020 Appletown, editat per Pagès Editors 
 
David Marín fa un particular homenatge al gènere negre més clàssic. El volum inclou també quatre relats de gènere negre i policial publicats per l’autor. 
Una novel•la amb un món fictici que segur que atraparà els lectors, amb una història de gàngsters lleidatans a Nova York. 
 
Appletown, el barri dels lleidatans de Nova York, torna a ser un lloc perillós. La lluita entre els dos clans mafiosos rivals, els Torra i els Vidal, s’ha agreujat. El detectiu Johnny Pelegrí va deixar el barri fa temps, però rebrà un encàrrec que no podrà rebutjar i que el portarà de nou als carrerons foscos d’Appletown, on els gàngsters parlen amb accent lleidatà, el jazz es barreja amb els garrotins i la vida d’un home val el mateix que un plat de caragols a la llauna. I a Lleida, l’aparició d’un cadàver al canal Segarra-Garrigues el dia de la seva inauguració i l’arribada d’una misteriosa poetessa del grup dels Irrefrenables canviaran la vida del jove Marcel Riera, cronista de comarques del diari pobre de la ciutat i indecís aspirant a novel•lista. Appletown és una novel•la que juga en diversos plans de realitat, on res no és el que sembla, on els personatges busquen el seu lloc en el món i on l’escriptor.
 
David Marín Rubio (Barcelona, 1974) viu a les terres de Ponent des de l’any 2008 ( en l’actualitat instal•lat a Balaguer) . Ha exercit de periodista i actualment es dedica a la docència i col•labora amb alguns mitjans de comunicació. Ha publicat les novel•les Mala lluna (La Magrana-RBA), Ciutat fantasma (Llibres del Delicte) i Purgatori (La Magrana-RBA), guardonada amb el premi Crims de Tinta 2019. També ha escrit a quatre mans la novel•la Primàries de sang (Pagès Editors) amb Pau Juvillà, i el recull de relats eròtics Amb X de sexe amb l’escriptora Marta Alòs, i ha publicat relats en diferents reculls de gènere negre en català: Assassins de Ponent (Llibres del Delicte), Barcelona, viatge a la perifèria criminal (Crims.cat) i Política Criminal (Edicions Xandri).
 

 
Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt