Dimarts 25 de Febrer
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

PÓgina a Facebook PÓgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

28-01-2020

Aquest dimarts s'ha fet la presentaciˇ de l'ediciˇ 2020 del Posa't la Gorra a Balaguer. Es tracta del tret de sortida als preparatius de la gran festa de la solidaritat, que enguany canvia de cap de setmana al 10 de maig.

La Sala d’actes de l Paeria de Balaguer ha acollit aquest dimarts al vespre la presentació dels actes programats per l’edició de 2020 de la festa solidària Posa’t la Gorra, per la qual s’organitzen per cinquè any consecutiu activitats de tot tipus, amb l’objectiu de recaptar diners per col•laborar amb la investigació contra el càncer infantil, sensibilitzar a la societat i donar a conèixer l’existència del càncer infantil... Al mateix temps és font de recursos econòmics per finançar tots els serveis i accions que es duem a terme a través d’AFANOC i especialment per subvencionar la Casa dels Xuclis
 
El Posa’t la gorra! a Balaguer celebrarà la cinquena edició el dia 10 de maig. La data és una de les novetats d'aquest any, ja que per evitar la coincidència amb el cap de setmana del pont de l'1 de Maig, la trobada s'ha desplaçat al cap de setmana següent. 
 
Altres novetats són també una major implicació a nivell institucional. L'ajuntament mitjançant la regidoria de Joventut i la d'Esports, assumeixen el compromís de la cursa, la Fira dels Somnis i el dinar solidari, i el Consell Comarcal de la Noguera, al seu torn, assumeix el Passeig dels pobles. 
 
També un canvi important és la implicació de les escoles, i per aquest motiu, el Bosc del Somnis girarà enguany entorn al món del cinema, un àmbit pedagògic, visual i molt dinàmic. 
 
Per aquesta edició es mantindran igualment activitats com la Tómbola dels famosos, que es realitza prèviament en el marc de la Fira Q, la cursa, que aplega més de 5.000 persones cada any, els tallers de la Fira dels somnis i el dinar fi de festa. 
 
A l'acte de presentació d'avui s'ha projectat també un vídeo recull de les principals activitats i xifres de les edicions anteriors, vídeo que properament es penjarà a les xarxes socials. L'acte també ha servit per ensenyar la gorra d'aquest any, i les samarretes, que enguany seran de color groc per als assistents i blau per als voluntaris. 
 
Posa’t la gorra! l'any passat va aplegar milers de persones i la recaptació total va ser de prop de 90.000 euros.
 
D'aquests 90.000 euros, 57.000 es van destinar a l'AFANOC i la resta estan adreçats a la investigació i la recerca d'aquesta malaltia a través del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR).
 
La 5a FIRA DELS SOMNIS, un espai obert i gratuït on es dona tot i no es ven res, oferirà als infants i joves més de 135 activitats lúdiques i tallers educatius agrupats per espais i amb la participació de 350 voluntaris
 
En aquesta fira hi sobresurten com a llocs singulars el bosc dels somnis, un espai  on tots els escolars i avis de la Noguera expressen la seva sensibilitat artística i humana mitjançant materials reciclats, amb un poble encantat, per al més petits, ple de laberints i places i el passeig dels Pobles que acull una vintena de municipis de la comarca de la Noguera i rodalies on promocionen les seves particularitats i potencialitats en format lúdic. 
 
L'acte institucional l'any passat va ser conduït per la presentadora de Lleida TV, Mariví Chacón, on es va fer el lliurament de la distinció de gorres d’honor a l’Albert Hermoso (2016), el Robert Martínez (2017) i a la Mari Pau Huguet (2018) per la seva implicació en aquesta festa.  
 
La diada acabarà un any més amb un dinar solidari, sorteig de regals i un ball de fi de festa. 
 
El Posa't la Gorra! compta amb la col•laboració de la Paeria de Balaguer i de més d’un centenar d’empreses i entitats. 
 

 
Altres notícies locals

Arxiu de notÝcies

Llic├Ęncia de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt