Diumenge 12 de Juliol
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

13-02-2020

Infraestructures de la Generalitat ha adjudicat les obres d'adequació i millora del Parc de Bombers de Balaguer a l'empresa M y J Gruas S.A. Les obres, per un import de 1.3 milions d'euros actualitzaran un parc creat l'any 1984.

L'empresa M y J Gruas S.A ha estat la guanyadora en l'adjudicació de les obres d'adequació i millora del Parc de Bombers de Balaguer. En total l'adjudicació ha estat per un valor de 1.357.989 euros. 
 
L'empresa encarregada de la direcció d'execució de les obres ha estat Q-Estudi 29 Assesorament Tècnic, per un import de 31.130 euros. 
 
Un cop dutes a terme aquestes adjudicacions, s'obre un període de formalització de 15 dies, després dels quals s'espera que ja es puguin començar les obres, que tenen un termini d'execució de 9 mesos. 
 
El procés de millora del parc es remunta a l'any 2016, en que el Govern de la Generalitat de Catalunya va encarregar a Infraestructures.cat, una empresa pública de la mateixa Generalitat, el condicionament i millora de diversos Parcs de Bombers i amb data 31 de juliol del 2019, el Secretari General del Departament d'Interior va aprovar el projecte corresponent a aquest encàrrec. 
 
L'edifici actual del Parc de Bombers de Balaguer, realitzat a l'any 1984, és un dels equipaments que serà reformat dins d'aquest projecte. 
 
Tenint en compte que el parc de bombers de Balaguer es troba al Pla d'Almatà, una zona objecte de protecció dins l’àrea de Protecció Arqueològica 1 i que aquesta zona està catalogada com a Bé Cultural d’Interès Nacional, la intervenció es farà exclusivament sobre l'edifici i no se'n modificarà l'entorn ni el subsòl.
 
La nova obra proposa obrir més portes d'entrada de vehicles a la cotxera, canviar les finestres i portes per millorar l'aïllament tèrmic així com millorar l'aïllament a la coberta de l'edifici. A l'interior de l'immoble es farà una redistribució d'espais per adaptar-los a les necessitats actuals, com una ampliació de la cuina, un nou dormitori i es millorarà el sistema de calefacció, entre altres. També es millorarà l'accessibilitat a tot l'edifici. 
 
Tot plegat respon a la necessitat d'adaptar l'equipament al volum de professionals que hi treballen actualment, molt més elevat que per al que estava dissenyat inicialment. 
 
La complexitat de les obres vindrà donada per la necessitat de continuar mantenint l'activitat del parc de bombers durant la durada d'aquestes, fet que comporta l'execució dels treballs per fases no simultànies en tots els àmbits. 
 
En aquest sentit, com que el Parc de Bombers de Balaguer disposa d'un heliport que és base a l'estiu dels helicòpters bombarders encarregats de l'extinció dels incendis forestals, s'ha previst aturar les obres durant aquests mesos més complexes, per no entorpir el bon funcionament de la base.
 

 
Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt