Dissabte 28 de Març
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

01-03-2020

Aquest diumenge s'ha presentat el nou 'Espai dels Jueus Medievals a Balaguer'. S'ha fet al Museu de la Noguera i l'estrena ha estat precedida de la conferència de La directora Carme Alós, en què ha explicat la tasca per fer-lo possible.

Aquest diumenge, 1 de març, s'ha fet la presentació del nou ''Espai dels Jueus Medievals de Balaguer'' al Museu de la Noguera.

 

L'espai complementa i tanca el discurs de l'exposició permanent del Museu de la Noguera dedicada a les tres cultures que coexisteixen en la societat a l'edat mitjana: cristians, musulmans i jueus.  Segons la directora del Museu, Carme Alòs, feia falta un espai dedicat al món jueu, ja que fins ara se'n parlava molt poc en l'exposició permanent. 

 

Just abans de la inauguració de l'espai, Carme Alòs ha explicat tot el procés de recerca i les seves conclusions en la conferència "Conversos i criptojueus a la Balaguer medieval".

 

El nou espai dels jueus mostra els materials arqueològics recuperats en una intervenció a l'antiga Jueria però també els noms dels 60 caps de família jueus del 1412.

 

Finalment,  en un vídeo titulat "L'adéu",  es fa una reconstrucció de la hipotètica renuncia a la fe jueva que degueren fer molts d'aquells balaguerins.  El curtmetratge ha estat produït pel Museu de la Noguera, dirigit per Albert Bové i Aleix Castells i protagonitzat pels actors Berta Nievas, Jaume Jovells i Anna Núñez.   

 

El nou espai dedicat al món jueu és fruit d'una recerca personal de la mateixa Carme Alòs, una recerca que també ha comptat la col•laboració de veïns de la Jueria actual. 


 
Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt