Diumenge 05 d'Abril
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

08-03-2020

FGC ha dut a terme aquest diumenge a l'estació de Balaguer una acció dins la campanya 'Tolerància Zero'. L'artista Iván Bravo ha pintat un mural en el que es denuncia situacions que encara que no ho semblin són en realitat assetjament

En motiu del Dia Internacional de les Dones, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ( FGC ) ha organitzat aquest diumenge a l’estació de trens de Balaguer una acció en la que mitjançant un mural que ha pintat en directe l’artista Ivan Bravo, si reflexa situacions que encara que no ho semblin són en realitat assetjament.
 
Aquesta acció, dins de la campanya 'Tolerància Zero', s'ha dut a terme aquest diumenge a les estacions de plaça Espanya de Barcelona i a la de Balaguer amb els artistes Amaia Arrazola i Ivan Bravo rspectivament. Mentre que aquest dissabte es va fer a l'estació de plaça Catalunya amb la participació de la il•lustradora Cristina Daura. En cada dibuix s'hi denunciarà tres situacions, que seran el contacte físic innecessari, les mirades inadequades i els comentaris sexistes.
 
Pel que fa al mural de Balaguer creat Iván Bravo, l’artista ha volgut expressar amb els seus dibuixos situacions o accions quotidianes que menyspreen a les dones centrats en els comentaris sexistes. Aquest mural s’exposarà durant un temps a l'interior de l’estació. 
 
Iván Bravo, Barcelona 1983, és un reconegut il•lustrador i dissenyador gràfic. Dedica la seva obra a l'il•lustració editorial, comercial, producció de murals, exhibicions, a més de la creació de vídeos.
 
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) assegura que està treballant perquè la propera dècada les dones representin el 50% dels treballadors de l'empresa, una xifra que actualment es troba en el 30%. El seu president, Ricard Font, va destacar aquest passat dissabte que des de l'any 2000 el nombre de dones ha incrementat en un 111% i ha assegurat que és una de les companyies amb més dones en plantilla. "Però no ens volem quedar només en això i hem de participar en eliminar qualsevol tipus de violència masclista a les nostres instal•lacions, encara que no ho semblin, són assetjaments".
 
En clau interna, el president de la companyia ha assegurat que potencien la formació per detectar comportaments inadequats i ha explicat que més de 900 persones han fet cursos per "reconèixer situacions d'assetjament" i també, en col•laboració amb Interior, per "saber actuar-hi quan es produeixen".
 
FGC ha informat que s'està treballant amb ajuntaments per desenvolupar "itineraris segurs" per a les dones. També han explicat que sestà canviant els pictogrames dels seients reservats per uns de "més inclusius" per trencar estereotips de gènere. En lloc d'una dona amb un nadó hi apareixerà un home i en lloc d'un home amb crosses ara serà una dona amb un braç enguixat.
 
Aquest canvi és fruit d’una auditoria de seguretat amb perspectiva de gènere que FGC ha dut a terme amb l’objectiu d’introduir criteris de gènere en la millora de les estacions.
 
De l’auditoria n’han sortit altres actuacions en relació amb la millora de l’accessibilitat. En aquest sentit, ja s’està instal•lant una nova senyalització informativa per explicar, amb més claredat, com funcionen les barreres tarifàries per a persones amb mobilitat reduïda (PMR) o que portin cotxet, bicicleta o maleta, i uns nous dissenys de plànols de zona que incorporen la indicació de nous serveis i que informen, també, de les distàncies des de l’estació a altres punts d’interès com ara parades de bus més properes, zones de vianants o llocs turístics.
 
Noticia en ampliació
 
 
 
 
 
 
 
 

 
Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt