Dissabte 28 de Març
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

09-03-2020

Fins al 22 de març es pot visitar a la sala d'exposicions de la paeria la mostra 'Artistes catalanes del dibuix i la pintura' amb la incorporació a l'exposició de l'obra col·lectiva, el mural, realitzat el passat dia 5

Aquest mural era una de les activitats programades  a Balaguer per commemorar el Dia Internacional de les Dones, activitats que enguany tenien com a nexe comú la creativitat, no entesa com un mitjà de transport per crear obres d’art sinó com la capacitat que tenen les persones per generar canvis.
 
Amb aquesta premissa es va fer el passat dijous l’activitat, VINE I DIGUES LA TEVA !!! en la qual les dones participants, una trentena, van poder escoltar un àudio per poder reflexionar i tot seguit procedir a la creació d’un mural.
 
Aquest mural va ser inaugurat aquest diumenge dia 8 durant l’acte institucional de celebració del Dia Internacional de les Dones a Balaguer, i ara es pot veure, des d'avui i fins el 22 de març, a la sala d’exposicions de la paeria en el marc de l'exposició, 'Artistes catalanes del dibuix i la pintura'. La mostra té com a objectiu difondre els noms d’algunes de les dones, miniaturistes, pintores, dibuixants i il•lustradores que amb la seva obra han contribuït a configurar el patrimoni artístic de Catalunya des de l'Edat Mitjana fins el segle XX.
 
Les artistes col•leccionades (miniaturistes, pintores, dibuixants i il•lustradores) són una mostra del creixement i l'evolució de la creativitat artística de moltes dones que com elles, al llarg del temps, han treballat amb diferents interessos: des de l’adopció dels llenguatges acadèmics i establerts per a què es reconegués el seu treball, fins a la transformació i subversió d'aquests llenguatges per construir altres formes de pintar i representar el món. Elles, com moltes altres, formen part d'una genealogia oculta que aquesta exposició pretén començar a fer visible.
 

 
Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt