Diumenge 05 d'Abril
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

09-03-2020

El paer en cap de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, ha desmentit els rumors que hi ha hagut a la ciutat els últims dies de la presència d'un cas de coronavirus i demana tranquil·litat. La Paeria, de moment, descarta suspendre activitats.

El paer en cap de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, ha desmentit els rumors que hi ha hagut a la ciutat els últims dies i ha confirmat que no hi ha cap cas de coronavirus aquí a la capital. 
 
Sí que ha dit que algunes botigues regentades per xinesos han decidit tancar i al respecte de si la Paeria es planteja ajornar actes que congreguen molta gent, com les obres previstes al teatre municipal, o el Trofeu provincial de conjunts de gimnàstica rítmica el proper diumenge al poliesportiu, ha dit que ara per ara no s'ho plantegen. 
 
Tall de veu......
 
Des dels departaments de Salut i de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, si que han demanat que les persones que tinguin febre o símptomes respiratoris o bé que hagin viatjat en zones de risc per coronavirus no visitin les residències de gent gran. 
 
La recomanació també afecta centres de dia de persones amb discapacitat, amb trastorns de salut mental, i infantils i juvenils. En una reunió amb patronals i sindicats de l'àmbit residencial, també han acordat registrar les visites perquè, en cas d'un eventual positiu de covid-19, sigui més àgil localitzar tots els possibles contactes de la persona afectada. També es demana als professionals d'aquests centres que extremin les mesures de precaució.
 
Les persones grans són un dels col•lectius de més risc en cas de contraure la covid-19. De moment, a Catalunya, no s'ha registrat cap cas de la malaltia en residències.
 
Pel que fa a la incidència del virus el Departament de Salut de la Generalitat ha informat que aquest diumenge s’han confirmat 29 nous casos de coronavirus a Catalunya, que eleven la xifra d'afectats a les 78 persones. Segons el departament, 5 de les 78 persones afectades es troben en estat greu i la resta en estat lleu. Aquest divendres al vespre Salut va confirmar la primera mort per coronavirus a Catalunya, una dona de 87 anys amb patologia prèvia.
 
A la resta de l'estat espanyol ja supera el miler de casos de coronavirus, segons dades facilitades aquest dilluns pel Ministeri de Sanitat i tenint en compte la darrera actualització del Departament de Salut. 
 
A Europa, Itàlia ha decretat l'aïllament de 16 milions de persones al nord del país per frenar l'expansió del coronavirus. La mesura que ha entrat en vigor aquest diumenge i s'allargarà fins al 3 d'abril afecta la totalitat de la Llombardia i 14 províncies més del nord d'Itàlia, entre les quals Venècia, Mòdena, Parma, Piacenza o Rimini. 
 
També ha transcendit que l'OTAN ha confirmat aquest dilluns el primer cas de coronavirus en la seva seu a Brussel•les. Es tracta d'un treballador que ha donat positiu després d'haver viatjat al nord d'Itàlia i està actualment aïllat. 
 
Salut recorda les mesures preventives d’higiene genèriques a seguir de protecció individual enfront de malalties respiratòries:
 
-Rentar-se les mans sovint amb aigua i sabó o bé amb solucions alcohòliques, especialment després del contacte directe amb persones malaltes o el seu entorn.
 
-Evitar el contacte estret amb persones que mostrin signes d’afecció respiratòria, com ara tos o esternuts.
 
-Mantenir una distància de dos metres aproximadament amb les persones amb símptomes d’infecció respiratòria aguda.
 
-Tapar-se la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar i rentar-se les mans de seguida.
Evitar de compartir menjar o estris (coberts, gots, tovallons, mocadors...) i altres objectes sense netejar-los degudament.
 
-No s’han de prendre precaucions especials amb els animals a l’Estat, ni amb els aliments, per evitar aquesta infecció.
 
-En cas de qualsevol dubte, cal trucar al 061 Salut Respon o consultar el web Canal Salut: canalsalut.gencat.cat
 

 
Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt