Diumenge 05 d'Abril
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

11-03-2020

Segons ha explicat el paer en cap, Balaguer posposa diferents activitats escolars pel coronavirus. Altres esdeveniments esportius es podrien celebrar a porta tancada.

Balaguer ha decidit posposar diferents activitats escolars pel coronavirus. Seguint els consells del Departament d’Educació, la Paeria ha decidit ajornar diferents activitats escolars que s’havien de celebrar a la ciutat durant els propers dies. Entre aquestes s'han posposat la XII Gimcana lingüística  prevista pel 18 de març, la Fira de Jocs Populars de Carrer prevista pel 20 de març, el Certamen de Lectura en Veu Alta previst pel 24 d'aquest mes i també es podria acabar ajornant, tot i celebrar-se a l'aire lliure, igual que la Fira de Jocs de Carrer, l'activitat Ciència al Mercadal i la Fira Ciència al Mercadal, totes dues previstes pel 26 de març 
 
Ho ha explicat el paer en cap de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, en el programa Directe a l'alcaldia d'aquest matí a Ràdio Balaguer.
 
Tall de veu.....
 
A nivell estatal, ho ha comentat també el paer en cap, s'han anul•lat aquells esdeveniments en els quals estava prevista la participació de gent d’origen de zones de risc. I en relació a les activitats i competicions esportives, la majoria es preveu que se celebrin a porta tancada, també aquí a Balaguer.
 
Tall de veu.....
 
Pel que fa al Trofeu de conjunts de Gimnàstica Rítmica que s’ha de disputar aquest diumenge a Balaguer, s’està a l’espera d’una decisió en les pròximes hores per si també s'acaba posposant. Una altra activitat que també podria veure's afectada per aquestes mesures és l’obra de teatre Jerusalem d’aquest diumenge al Teatre Municipal, que també es podria posposar.
 
Segons el paer en cap, davant d'un virus del qual a dia d'avui se'n coneix ben poca cosa cal que primi la prudència i prendre les mesures que entre tots s'acabin decidint.
 
Tall de veu.....
 
També ha quedat posposada la Trobada de Corals de Teatre de Balaguer prevista per l' 1 d'abril i algunes activitats en què havien de participar alumnes de l’Escola de Música de Balaguer, com ara la Trobada de Petits Pianistes que s’havia de celebrar aquest dissabte a la Sala del Centre Cívic del C/Miracle o les audicions que es fan a les residències de Balaguer cada dijous. També ha quedat posposada la Trobada de Guitarristes prevista dissabte a Cervera i en la qual també havien de participar alumnes de guitarra de Balaguer i d’arreu de la província. La ‘Trobada Arquets i Vents de Ponent’ programada a la ciutat de Tàrrega pel dia 28 també es posposa i s'ha d'acabar de confirmar també si s'ajorna el concert ‘ Sobreviuré’ del diumenge dia 22 de març al Teatre Municipal de Balaguer.
 
Des del Departament de Salut recorden les mesures preventives d’higiene genèriques a seguir de protecció individual: 
 
• Rentar-se les mans sovint amb aigua i sabó o bé amb solucions alcohòliques, especialment després del contacte directe amb persones malaltes o el seu entorn.
 
• Evitar el contacte estret amb persones que mostrin signes d’afecció respiratòria, com ara tos o esternuts.
• Mantenir una distància de dos metres aproximadament amb les persones amb símptomes d’infecció respiratòria aguda.
 
• Tapar-se la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar i rentar-se les mans de seguida.
 
• Evitar de compartir menjar o estris (coberts, gots, tovallons, mocadors...) i altres objectes sense netejar-los degudament.
 
• No s’han de prendre precaucions especials amb els animals a l’Estat, ni amb els aliments, per evitar aquesta infecció.
 
En cas de qualsevol dubte, cal consultar el web Canal Salut o trucar al 061. També recorden que es pot trucar a l’atenció primària per qualsevol dubte i pel que fa a emergències greus i de risc vital, el telèfon recomanable és el 112.
 

 
Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt