Dissabte 28 de Març
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

11-03-2020

La Paeria de Balaguer suspèn el mercat setmanal d'aquest dissabte com a mesura preventiva pel coronavirus. També es suspèn, el teatre, el Trofeu de Gimnàstica Rítmica i es tancarà la Biblioteca i la piscina coberta entre altres mesures.

La Paeria de Balaguer fa una crida a la calma alhora que seguint les indicacions del Govern de la Generalitat de Catalunya pren les següents mesures preventives per tal de frenar la proliferació del virus SARS-CoV2 (coronavirus): 

Se suspenen o s’ajornen les activitats col·lectives en espais tancats o oberts que impliquin una concentració superior a 1.000 persones. En els casos en que aquestes activitats es desenvolupin en espais amb aforament inferiors a les 1.000 persones, es podran celebrar únicament si només s’ocupa un terç de l’aforament màxim autoritzat, amb l’objectiu de garantir un espai de separació adequat entre els participants. Les mesures entren en vigor aquest dijous  i per un període de 15 dies, que pot ser prorrogat en funció de l’evolució de la situació:

 • S’ha decidit suspendre el mercat setmanal d’aquest pròxim dissabte dia 14 de març. Aquesta mesura excepcional de moment només afectarà al mercat d’aquest dissabte i s’analitzarà el propers dies si afectarà també al mercat del dissabte dia 21 de març.  
   
 • S'ajorna fins que es decideixi una nova data la representació de l’obra de teatre ‘Jerusalem’ que s’havia de fer aquest diumenge dia 15 al Teatre Municipal.  Aquesta mesura s’ha pres per la recomanació de no superar un terç del aforament en equipaments amb una capacitat de menys de 1.000 persones. Donat que ja s’han venut 500 entrades, des de la paeria s’ha cregut més oportú suspendre la funció.
   
 • El Trofeu de Gimnàstica Rítmica en la modalitat de conjunts que s’havia de celebrar el proper diumenge 15 de març a Balaguer queda suspès en base al comunicat emès des de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física i s’informarà pròximament d’una nova data.

Altres mesures que s’han acordat en una reunió celebrada aquest dimecres amb el diferents tècnics, i després d’analitzar els comunicats d’ensenyament, Salut i govern entre d’altres, és la suspensió d’activitats en diferents equipaments durant un període de 15 dies:   

 • Queden suspeses totes competicions esportives, futbol, bàsquet ... i totes les activitats fora del centre escolar on participa més d'un centre, excepte aquelles que realitza la pròpia escola a nivell intern. A les escoles bressol i centres educatius, es manté l’activitat habitual tot i suspendre les activitats extraordinàries seguint les directrius del departament d’Educació.  Per tant, aquesta mesura afecta La Xemeneia-Espai de Dansa i Moviment i a l’Escola de Música, on es suspenen les classes col·lectives i es mantindran les individuals. Des de la Paeria s’ha cregut també oportú el tancament al públic d’equipaments com la Piscina Coberta Municipal o el pavelló 1r d’octubre i el pavelló del Molí de l’Esquerrà.
   
 • El tancament al públic d’equipaments durant 15 dies també es fa extensiu a la Biblioteca Margarida de Montferrat, el casal Lapallavacara i el CEI. Tot i això, en aquests equipaments es mantindran tots els cursos i tallers que s'hi realitzen fins que no es decideixi el contrari.
   
 • Les projeccions al Cinema Balaguer, tot i que es mantenen, es limitarà l’aforament a un terç de la seva capacitat (60 persones).
   
 • Pel que fa als museus, es tanca el Museu de l'Or, i el Museu de la Noguera quedarà obert, en ser també punt d'informació turística, però es reduiran les visites a grups de com a màxim 10 persones. 
   
 • El Teatre 

Per als proper dies queden també posposats  la Trobada de Corals de Teatre de Balaguer prevista per l' 1 d'abril i algunes activitats en què havien de participar alumnes de l’Escola de Música de Balaguer, com ara la Trobada de Petits Pianistes que s’havia de celebrar aquest dissabte a la Sala del Centre Cívic del C/Miracle o les audicions que es fan a les residències de Balaguer cada dijous. També ha quedat posposada la Trobada de Guitarristes prevista dissabte a Cervera i en la qual també havien de participar alumnes de guitarra de Balaguer i d’arreu de la província. S'ajorna també el concert ‘ Sobreviuré’ del diumenge dia 22 de març al Teatre Municipal de Balaguer. La ‘Trobada Arquets i Vents de Ponent’ programada a la ciutat de Tàrrega pel dia 28 també es posposa

La Paeria de Balaguer continuarà informant puntualment de les decisions preses en els seus serveis, instal·lacions i equipaments en relació a la prevenció del COVID-19.

El paer en cap de Balaguer a demanat a la població en la roda de premsa celebrada després de la reunió, ‘tranquil·litat... comprensió... i seguir les recomanacions preventives donades pel departament de Salut’.

Noticia en ampliació

Des del Departament de Salut recorden les mesures preventives d’higiene genèriques a seguir de protecció individual:

· Rentar-se les mans sovint amb aigua i sabó o bé amb solucions alcohòliques, especialment després del contacte directe amb persones malaltes o el seu entorn.

· Evitar el contacte estret amb persones que mostrin signes d’afecció respiratòria, com ara tos o esternuts.

· Mantenir una distància de dos metres aproximadament amb les persones amb símptomes d’infecció respiratòria aguda.

· Tapar-se la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar i rentar-se les mans de seguida.

· Evitar de compartir menjar o estris (coberts, gots, tovallons, mocadors...) i altres objectes sense netejar-los degudament.

· No s’han de prendre precaucions especials amb els animals a l’Estat, ni amb els aliments, per evitar aquesta infecció.

En cas de qualsevol dubte, cal consultar el web Canal Salut o trucar al 061. També recorden que es pot trucar a l’atenció primària per qualsevol dubte i pel que fa a emergències greus i de risc vital, el telèfon recomanable és el 112.

 

 


 
Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt