Diumenge 05 d'Abril
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

PÓgina a Facebook PÓgina a Twitter Perfil a InstagramLes ˙ltimes notÝcies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

12-03-2020

El paer en cap de Balaguer ha explicat aquest matÝ a RÓdio Balaguer les mesures preventives per tal de frenar la proliferaciˇ del coronavirus a la ciutat. Entre aquestes, la suspensiˇ del mercat d'aquest dissabte.

La Paeria de Balaguer suspèn el mercat setmanal d'aquest dissabte com a mesura preventiva pel coronavirus. També se suspèn, el teatre, el Trofeu de Gimnàstica Rítmica i es tanquen equipaments com la Biblioteca i la piscina coberta, entre altres mesures.
 
La Paeria de Balaguer, seguint les indicacions del Govern de la Generalitat de Catalunya, ha decidit prendre diferents mesures preventives per tal de frenar la proliferació del coronavirus. 
 
Se suspenen o s’ajornen les activitats col·lectives en espais tancats o oberts que impliquin una concentració superior a 1.000 persones. En els casos en que aquestes activitats es desenvolupin en espais amb aforament inferiors a les 1.000 persones, es podran celebrar únicament si només s’ocupa un terç de l’aforament màxim autoritzat, amb l’objectiu de garantir un espai de separació adequat entre els participants.  
 
En aquest sentit s'ha decidit suspendre el mercat setmanal d’aquest pròxim dissabte dia 14 de març. Aquesta mesura excepcional de moment només afectarà al mercat d’aquest dissabte i s’analitzarà el propers dies si afectarà també al mercat del dissabte dia 21 de març.   
 
Ho explica el paer en cap, Jordi Ignasi Vidal,  
 
Tall de veu..... 
 
A nivell esportiu, s'han suspès totes les competicions esportives i s'han tancat tots els equipaments esportius com el pavelló 1r d'octubre, el camp de futbol, el pavelló Molí de l'Esquerrà o la piscina coberta. 
 
Tall de veu.... 
 
A nivell esportiu, el Trofeu de Gimnàstica Rítmica en la modalitat de conjunts que s’havia de celebrar el proper diumenge 15 de març a Balaguer també ha quedat suspès en base al comunicat emès des de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física i s’informarà pròximament d’una nova data. 
 
Pel que fa la resta d'equipaments municipals, s'han decidit tancar al públic edificis com el Centre d'Interpretació de l'Or, el CEI, el casal Lapallavacara i la Biblioteca Margarida de Montferrat. 
 
Tall de veu.... 
 
En l'àmbit cultural, a banda del Certamen de Lectura en Veu Alta, l'activitat Ciència al Mercadal, la Fira de Jocs de Carrer i la Gimcana Lingüística, també s'ha ajornat fins que es decideixi una nova data la representació de l’obra de teatre ‘Jerusalem’ que s’havia de fer aquest diumenge dia 15 al Teatre Municipal.   
 
Tall de veu..... 
 
També s'ha ajornat la Trobada de Corals de Teatre de Balaguer prevista per l' 1 d'abril i algunes activitats en què havien de participar alumnes de l’Escola de Música de Balaguer, com ara la Trobada de Petits Pianistes que s’havia de celebrar aquest dissabte a la Sala del Centre Cívic del C/Miracle o les audicions que es fan a les residències de Balaguer cada dijous. També ha quedat ajornada la Trobada de Guitarristes prevista dissabte a Cervera i en la qual també havien de participar alumnes de guitarra de Balaguer i d’arreu de la província. S'ajorna també el concert ‘ Sobreviuré’ del diumenge dia 22 de març al Teatre Municipal de Balaguer.  
 
Des de la Paeria demanen tranquil•litat, comprensió i seguir les recomanacions del Departament de Salut, sobretot pel que fa a la higiene per evitar contagis.
Les mesures adoptades estaran en vigor almenys durant 15 dies, que es podrien allargar en funció de l’evolució de la situació. 
 
Des del Departament de Salut recorden les mesures preventives d’higiene genèriques a seguir de protecció individual: 
• Rentar-se les mans sovint amb aigua i sabó o bé amb solucions alcohòliques, especialment després del contacte directe amb persones malaltes o el seu entorn.
• Evitar el contacte estret amb persones que mostrin signes d’afecció respiratòria, com ara tos o esternuts.
• Mantenir una distància de dos metres aproximadament amb les persones amb símptomes d’infecció respiratòria aguda.
• Tapar-se la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar i rentar-se les mans de seguida.
• Evitar de compartir menjar o estris (coberts, gots, tovallons, mocadors...) i altres objectes sense netejar-los degudament.
• No s’han de prendre precaucions especials amb els animals a l’Estat, ni amb els aliments, per evitar aquesta infecció. 
 
En cas de qualsevol dubte, cal consultar el web Canal Salut o trucar al 061. També recorden que es pot trucar a l’atenció primària per qualsevol dubte i pel que fa a emergències greus i de risc vital, el telèfon recomanable és el 112. 
 

 
Altres notícies locals

Arxiu de notÝcies

Llic├Ęncia de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt