Diumenge 05 d'Abril
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

13-03-2020

La Paeria de Balaguer prioritza l'atenció telefònica i digital en els serveis d'atenció al públic pel coronavirus. També s'han suspès totes les activitats educatives i de formació en els equipaments municipals

La Paeria de Balaguer prioritza des d'aquest divendres l'atenció telefònica i digital en els serveis d'atenció al públic atenent les mesures dictades pel Govern de la Generalitat de Catalunya de protecció i organització d’aplicació al personal al servei de l’Administració amb motiu del coronavirus SARS-CoV-2.
 
Així ho ha explicat aquest matí el paer en cap, Jordi Ignasi Vidal, que ha dit que pel que fa a l’atenció presencial, s’atendran només les que es considerin de caràcter urgent i s’aplicaran les mesures preventives establertes per les autoritats sanitàries. Així mateix, el paer en cap també ha dit que s'està estudiant la possibilitat, en funció de cada departament, que la setmana que ve una part del personal pugui fer teletreball, és a dir, que puguin treballar a distància, des de casa.
 
Tall de veu.......
 
És per aquest motiu que les persones que desitgin realitzar consultes a qualsevol servei de la Paeria ho hauran de fer mitjançant el correu paeria@balaguer.cat o els telèfons: 973 44 52 00  973 44 54 51 en horari de les 9.00 a les 14.00 hores. 
 
D'altra banda, la Paeria ha acabat suspenent totes les activitats educatives i de formació en els equipaments municipals després que ahir la Generalitat acordés el tancament, a partir d'aquest divendres, de totes les escoles, instituts i universitats de Catalunya. S'han tancat, doncs, les llars d'infants, l'Escola Municipal de Música, la Xemeneia Espai de Dansa i s'han suspès totes les activitats formatives al CEI i les organitzades també per l'ajuntament en altres espais.
 
Tall de veu......
 
En relació al transport públic de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, diu que el bus urbà es mantindrà com un servei mínim bàsic tot i que es desinfectarà cada hora per evitar contagis.
 
Tall...
 
D'altra banda, la Paeria de Balaguer, seguint les indicacions del Govern de la Generalitat de Catalunya, ha decidit prendre altres mesures preventives per tal de frenar la proliferació del coronavirus.
 
Se suspenen o s’ajornen les activitats col•lectives en espais tancats o oberts que impliquin una concentració superior a 1.000 persones. En els casos en que aquestes activitats es desenvolupin en espais amb aforament inferiors a les 1.000 persones, també queden suspesos. Recordem en aquest sentit que en un principi s’havia apuntat la possibilitat que es poguessin celebrar ocupant només un terç de l’aforament però després de les darreres recomanacions del Departament de Salut, finalment, s’han suspès o ajornat en alguns casos. Un exemple d’aquesta mesura  afecta al Cinema Balaguer que suspèn les projeccions del cap de setmana de les pel•lícules: Les Vides de Marona i The Gentlemen. També es suspèn la projecció del Cicle Gaudi de Cinema Català del proper 27 de març. 
 
A nivell esportiu, s'han suspès totes les competicions esportives i s'han tancat tots els equipaments esportius com el pavelló 1r d'octubre, el camp de futbol, el pavelló Molí de l'Esquerrà o la piscina coberta.
 
A nivell d’agenda esportiva el Trofeu de Gimnàstica Rítmica en la modalitat de conjunts que s’havia de celebrar diumenge 15 de març a Balaguer també ha quedat suspès en base al comunicat emès des de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física i s’informarà pròximament d’una nova data.
 
Pel que fa la resta d'equipaments municipals, s'han decidit tancar al públic edificis com el Centre d'Interpretació de l'Or, el CEI, el casal Lapallavacara, la Biblioteca Margarida de Montferrat o el Museu de la Noguera, i queden posposats tots els tallers i cursos en aquets equipaments. 
 
En l'àmbit cultural, s’ajornen activitats previstes pels pròxims dies com, per exemple, la celebració del Dia Mundial de la Poesia, el Certamen de Lectura en Veu Alta, l'activitat Ciència al Mercadal, la Fira de Jocs de Carrer i la Gimcana Lingüística. També s'ha ajorna la representació de l’obra de teatre ‘Jerusalem’ que s’havia de fer aquest diumenge dia 15 al Teatre Municipal o el concert ‘ Sobreviuré’ del diumenge dia 22 de març. Així mateix, s'ha ajornat la Trobada de Corals de Teatre de Balaguer prevista per l' 1 d'abril i algunes activitats en què havien de participar alumnes de l’Escola de Música de Balaguer, com ara la Trobada de Petits Pianistes que s’havia de fer aquest dissabte a la Sala del Centre Cívic del C/Miracle o les audicions que es fan a les residències de Balaguer cada dijous. També ha quedat ajornada la Trobada de Guitarristes prevista dissabte a Cervera i en la qual també havien de participar alumnes de guitarra de Balaguer i d’arreu de la província. 
 
Des de la Paeria demanen tranquil•litat, comprensió i seguir les recomanacions del Departament de Salut, sobretot pel que fa a la higiene per evitar contagis.
 
Les mesures adoptades estaran en vigor almenys durant 15 dies, que es podrien allargar en funció de l’evolució de la situació.
 
Des del Departament de Salut recorden les mesures preventives d’higiene genèriques a seguir de protecció individual: 
• Rentar-se les mans sovint amb aigua i sabó o bé amb solucions alcohòliques, especialment després del contacte directe amb persones malaltes o el seu entorn.
• Evitar el contacte estret amb persones que mostrin signes d’afecció respiratòria, com ara tos o esternuts.
• Mantenir una distància de dos metres aproximadament amb les persones amb símptomes d’infecció respiratòria aguda.
• Tapar-se la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar i rentar-se les mans de seguida.
• Evitar de compartir menjar o estris (coberts, gots, tovallons, mocadors...) i altres objectes sense netejar-los degudament.
• No s’han de prendre precaucions especials amb els animals a l’Estat, ni amb els aliments, per evitar aquesta infecció.
 
En cas de qualsevol dubte, cal consultar el web Canal Salut o trucar al 061. També recorden que es pot trucar a l’atenció primària per qualsevol dubte i pel que fa a emergències greus i de risc vital, el telèfon recomanable és el 112.
 

 
Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt