Diumenge 05 d'Abril
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

14-03-2020

El mercat setmanal d'aquest dissabte a Balaguer només ha ofert parades d'alimentació, una mesura similar a la presa a Lleida ciutat com a mesura preventiva per evitar el contagi del coronavirus.

La Paeria de Balaguer va decidir aquest divendres aixecar el veto al mercat setmanal dels dissabtes a la plaça del Mercadal, que havia estat suspès com a mesura preventiva per evitar el contagi del coronavirus. 
 
La mesura, però, ve acompanyada de la condició que les parades estiguin estrictament dedicades a l'alimentació i així ha estat. Només una desena de venedors han instal•lat les seves parades amb productes alimentaris deixant una imatge poc habitual de la plaça que cada dissabte omple la plaça Mercadal de parades amb tot tipus de productes. La afluència de compradors també ha estat molt menor i exclusivament per comprar aquest tipus productes; fruites verdures...
 
La nova mesura, que es mantindrà també pel mercat del dia 21 de març, va en la línia de seguir la resolució del Departament de Salut en què es demana que es garanteixi la venda de productes frescos a l'aire lliure mentre no hi hagi una indicació expressa que digui el contrari. També l'ajuntament de Lleida ha autoritzat la realització dels mercats de fruites i verdures dels dijous i dissabtes. 
 
A Lleida aquest dissabte el mercat setmanal de Barris Nord amb la presència de parades estrictament dedicades a la venda de fruites i verdures. Com a mesures de prevenció, les parades s'han ubicat més espaiades les unes de les altres i agents de la Guàrdia Urbana i del mateix mercat han vigilat el recinte per evitar aglomeracions. Paradistes han explicat que viuen la jornada amb "normalitat" i han assegurat que la gent "ha comprat més".
 
La decisió que s'havia pres d'eliminar els mercats setmanals en algunes poblacions havia provocat crítiques d'agricultors que no entenien el veto als mercats a l'aire lliure però no a les grans superfícies comercials. Algunes organitzacions agràries havien també expressat les seves queixes argumentant que els productes que es venen en aquests espais oberts són de primera necessitat i qualitat, i entenien que no tenia sentit suspendre'ls mentre es permetia la comercialització de productes en espais tancats. 
 

 
Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt