Diumenge 05 d'Abril
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

16-03-2020

La Paeria de Balaguer pren mesures per frenar el contagi del coronavirus. Se suspenen activitats i es tanquen la majoria d'edificis municipals. A l'ajuntament, l'atenció al públic es fa a partir d'aquest dilluns de 10 a 13 h

-La Paeria de Balaguer pren mesures per frenar el contagi del coronavirus. Se suspenen activitats i es tanquen la majoria d'edificis municipals. A l'ajuntament, l’atenció al públic es fa a partir d’aquest dilluns de 10 a 13 h 
 
-La Paeria suspèn el pagament per estacionar en zona blava mentre duri l'estat d'alarma i fins a nou avís. Segons el paer en cap, no té sentit mantenir-lo tenint en compte que es demana a la ciutadania que limiti la seva mobilitat
 
-La Paeria de Balaguer suspèn la recollida de voluminosos i demana a la població que no els baixi al carrer. Es manté la recollida de la brossa a la nit i la neteja diària tot i que amb serveis mínims
 
-El bus urbà de Balaguer es manté com un servei mínim bàsic i es desinfecta dues vegades cada dia. La Paeria autoritza el xofer a decidir no deixar-hi pujar determinades persones en funció de l'edat o de la simptomatologia que puguin presentar
 
La Paeria de Balaguer continua prenent mesures per evitar el contagi del coronavirus i a les mesures adoptades la setmana passada se n'hi han sumat d'altres seguint les indicacions del Govern de la Generalitat de Catalunya i del govern espanyol. 
 
La Paeria prioritza des del passat divendres l'atenció telefònica i digital en els serveis d'atenció al públic i presencialment es restringeixen una mica més els horaris. Només s'atendran les gestions que es considerin de caràcter urgent i s’aplicaran les mesures preventives establertes per les autoritats sanitàries. L’atenció al públic a la Paeria es fa només de 10 a 13 h i una part del personal pot fer teletreball garantint els serveis mínims, segons explica al paer en cap, Jordi Ignasi Vidal.
 

 
En aquest sentit, Vidal diu que el govern de l'Estat hauria d'haver pres mesures més contundents i haver, per exemple, tancat fronteres. També haver escoltat les peticions que li va fer el passat divendres el president Quim Torra, al respecte de confinar Catalunya i suspendre el transport aeri, marítim i ferroviari.

 
Les persones que desitgin realitzar consultes a qualsevol servei de la Paeria ho poden fer mitjançant el correu paeria@balaguer.cat o els telèfons: 973 44 52 00  973 44 54 51 en horari de les 9.00 a les 14.00 hores. 
 
La Paeria de Balaguer, d'altra banda, també ha suspès el pagament per estacionar en zona blava a tota la ciutat mentre duri l'estat d'alarma i fins a nou avís. També ha suspès la recollida de voluminosos i demana a la població no llença aquest a les escombraries.
 

 
En relació al transport públic de Balaguer, el bus urbà es manté com un servei mínim bàsic i es desinfecta dues vegades cada dia, no cada hora com es va dir la setmana passada. Ho explica el mateix paer en cap, que també assenyala que el xofer està autoritzat a no deixar-hi pujar determinades persones en funció de l'edat o de la simptomatologia que puguin presentar.
 

 
Les mesures adoptades s’allargaran almenys durant 15 dies, en funció de l’evolució de la situació. Recordem, doncs, que es mantenen tancades totes les escoles, instituts i universitats de Catalunya. 
 
També s'han suspès o ajornat totes aquelles activitats col•lectives en espais tant oberts com tancats. En aquest sentit, a Balaguer s'ha decidit suspendre parcialment el mercat setmanal dels dissabtes on només es permeten parades d’alimentació. La mesura es va aplicar aquest dissabte i també està prevista pel que ve, el mercat del dia 21 de març.
A nivell comercial, també des de la mitjanit del passat divendres estan tancats bars, cafeteries i restaurants pel coronavirus. La mesura també afecta teatres, cinemes, sales de festa, discoteques, pubs, sales de ball, sales de concert, sales de karaoke, cafès teatre i cafès concert, així com qualsevol altre establiment recreatiu. A més, s'han suspès les activitats de vetlla de persones mortes per covid-19 en instal•lacions públiques i privades. 
 
A banda, s'ha ordenat el tancament de centres comercials, incloent grans superfícies i galeries, a excepció d'aquells establiments dedicats exclusivament a la venda de productes de consum habitual (alimentació, neteja i higiene) i d'aquelles àrees dels centres comercials amb la mateixa activitat. També, finalment, s'ha ordenat el tancament de perruqueries. 
A nivell esportiu, s'han suspès totes les competicions esportives i s'han tancat tots els equipaments esportius com el pavelló 1r d'octubre, el camp de futbol, el pavelló Molí de l'Esquerrà o la piscina coberta. 
 
Pel que fa la resta d'equipaments municipals, s'han decidit tancar al públic el Museu de la Noguera, el Centre d'Interpretació de l'Or, el CEI, el casal Lapallavacara i la Biblioteca Margarida de Montferrat, i queden posposats tots els tallers i cursos en aquests equipaments. Es suspenen tos els ensenyaments dependents de la Paeria, com les llars d'infants municipals, l'escola de dansa La Xemeneia i l'Escola de Música. 
 
En l'àmbit cultural, s’ajornen activitats previstes pels pròxims dies com, per exemple, la celebració del Dia Mundial de la Poesia, el Certamen de Lectura en Veu Alta, l'activitat Ciència al Mercadal, la Fira de Jocs de Carrer i la Gimcana Lingüística. També s'ha ajornat l’obra de teatre ‘Jerusalem’ i s'han suspès les projeccions del cap de setmana al Cinema Balaguer. També la projecció del Cicle Gaudi de Cinema Català del proper 27 de març. S'ajorna també el concert ‘ Sobreviuré’ del diumenge dia 22 de març al Teatre Municipal de Balaguer i la Trobada de Corals també al Teatre prevista per l' 1 d'abril. També del mes d'abril, segons ja s'ha fet públic al web de la Paeria, ha quedat ajornat l'Encontats, que s'havia de fer del 17 al 19 d'abril. 
 
Des de la Paeria demanen tranquil•litat, comprensió i seguir les recomanacions del Departament de Salut, sobretot pel que fa a la higiene per evitar contagis.
 
 

 


 
Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt