Dissabte 19 de Setembre
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

20-03-2020

Aquest dissabte torna el mercat dels dissabtes a Balaguer i així com la setmana passada, com a mesura preventiva pel coronavirus, només oferirà parades d'alimentació

Recordem que la Paeria de Balaguer va decidir el passat divendres dia 13 aixecar el veto al mercat setmanal dels dissabtes a la plaça del Mercadal, que havia estat suspès com a mesura preventiva per evitar el contagi del coronavirus però que finalment es va poder celebrar el passat dissabte dia 14. La mesura, però, ve acompanyada de la condició que les parades estiguin estrictament dedicades a l'alimentació com fruites i verdures entre d’altres.


La mesura va en la línia de seguir la resolució del Departament de Salut en què es demana que es garanteixi la venda de productes frescos a l'aire lliure mentre no hi hagi una indicació expressa que digui el contrari. També l'ajuntament de Lleida va autoritzar la realització dels mercats de fruites i verdures dels dijous i dissabtes. 


La decisió que s'havia pres d'eliminar els mercats setmanals en algunes poblacions havia provocat crítiques d'agricultors que no entenien el veto als mercats a l'aire lliure. Unió de Pagesos denuncia que hi ha ajuntaments que impedeixen els mercats de productes frescos a l'aire lliure d'aforament inferior a 1.000 persones, com a mesura de prevenció per evitar la propagació del coronavirus. El sindicat considera que la decisió municipal contravé la resolució del Departament de Salut, el Reial Decret d'estat d'alarma i el Reial Decret que regula la venda directa de productes peribles. Unió de Pagesos considera que aquesta prohibició "perjudica la pagesia i la ciutadania pel fet que entorpeix l'accés als aliments". En aquest sentit, l'organització agrària demana a aquests consistoris que rectifiquin, de la mateixa manera que ho han fet altres com els de Balaguer, Lleida, Vilanova i la Geltrú o Montblanc.


Així mateix, Unió de Pagesos insta a les entitats municipalistes, Associació Catalana de Municipis (ACM) i Federació de Municipis de Catalunya (FMC), que facin una crida a complir els criteris d'obertura dels mercats de productes frescos a l'aire lliure autoritzats.


Unió de Pagesos recorda que és el mateix ajuntament el que "ha de garantir la igualtat de tracte entre establiments i parades de productes frescos", i "ha de gestionar els mitjans materials i humans necessaris perquè es donin tant les garanties de subministrament com les garanties de salut pública", ja que, en cas contrari, "els paradistes afectats hauran de ser indemnitzats per les entitats locals", segons sosté el sindicat.


Segons Unió de Pagesos, alguns dels municipis que han suspès mercats de productes frescos a l'aire lliure són Vilafranca del Penedès (Alt Penedès); la Bisbal d'Empordà (Baix Empordà); Sant Vicenç dels Horts, Cornellà, el Mercat de Torreblanca -mancomunat per Sant Joan Despí, Sant Feliu de Llobregat i Sant Just Desvern- Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat); Calafell (Baix Penedès); els mercats de la xarxa de mercats de pagès d'economia social i solidària de diferents barris de Barcelona (Barcelonès); Santa Coloma de Queralt (Conca de Barberà); Sant Pere de Ribes (Garraf); Vic, Roda de Ter i Calldetenes (Osona); Pineda de Mar, Mataró i Calella (Maresme); la Sènia (Montsià); Granollers (Vallès Oriental); Campdevànol i Camprodon (Ripollès); Cervera (Segarra); Tarragona (Tarragonès), i Arnes i Bot (Terra Alta)


 
Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt