Dijous 04 de Juny
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

03-04-2020

Un total de 40 usuaris de dos residències de Balaguer donen positiu de covid-19. Es tracta de 26 avis de la residència Comtes d'Urgell i 14 de la residència Santa Maria.

Un total de 40 usuaris de dos residències de la ciutat de Balaguer han donat positiu de covid-19. Així ho ha confirmat el paer en cap, Jordi Ignasi Vidal, durant l'entrevista que hem mantingut amb ell aquest divendres, en l'Informatiu de Ràdio Balaguer.

 

Es tracta de 26 avis de la residència Comtes d'Urgell i 14 de la residència Santa Maria. Els dos centres han estat desinfectats aquesta setmana a càrrec d'una empresa especialitzada contractada pel Departament d'Afers Socials.

 

Pel que fa als casos confirmats a tot Balaguer, Vidal no els ha pogut especificar, ja que assegura que el Departament de Salut ara només dona dades de les Àrees Bàsiques de Salut. En relació a la de Balaguer, ha dit que els darrers dies ha sumat 15 nou casos, amb la qual cosa el nombre de positius ja sobrepassa el centenar, 104 concretament fins aquest divendres.

 

En relació a les desinfeccions que es fan a la capital de la Noguera, el paer en cap ha dit que es mantenen les que es venien fent fins ara amb un virucida en baranes de ponts i passarel·les, contenidors, l'exterior de les residències i de l'hospital sociosanitari i amb lleixiu a l'exterior de comerços d'alimentació, fleques o farmàcies.

 

En un altre ordre de coses, Vidal ha explicat en relació a l'IBI que el gup d'ERC al Congrés demanarà al Govern de l'Estat que rebaixi aquest impost a les persones o famílies que s'hagin vist afectades per la crisi del coronavirus, una rebaixa que, diu, han d'anar acompanyada d'una compensació als ajuntaments ja que és la seva major font d'ingressos. Des de la Diputació, per la seva banda, no descarten retardar el cobrament de l'IBI.

 

El paer en cap també ha valorat de forma molt positiva la resposta que ha tingut la posada en marxa d'un servei d'informació des de l'àrea de Promoció Econòmica i Ocupació de la Paeria que posa en coneixement de les persones interessades totes les mesures adoptades per les administracions per donar resposta a la situació generada per la crisi sanitària i que està tenint efectes a tots els nivells, també en l’àmbit econòmic, amb impacte  en autònoms, treballadors, empreses. Vidal diu que és un servei que val la pena i que caldrà mantenir per orientar les persones.

 

Entre altres coses, el paer també ha comentat que aquesta setmana s'han repartit els díptics informatius sobre la Xarxa de Voluntariats i una "agenda extraordinària" per donar a conèixer els esdeveniments que s'han ajornat i els que s'han suspès dels mesos de març, abril i maig.

 


 
Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt