Divendres 29 de Maig
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

02-05-2020

El bon temps ha acompanyat en el primer dia que s’ha permès sortir al carrer a fer esport i als avis majors de 70 anys a sortir a passejar. A Balaguer alguns avis han aprofitat per fer les compres al mercat setmanal dels dissabtes.

Aquest dissabte des de les 6h i fins a les 10h del matí, els esportistes i aficionats a l’esport, corredors, ciclistes... han pogut sortir al carrer durant una hora per practicar esport o per fer un passeig en el primer dia en s’ha permès als adults sortir al carrer després de setmanes de confinament i en el que només estava permesa la sortida per anar a comprar o treballar. Aquest dissabte 2 de maig, a més dels pares i menors de 14 anys que ja ho van poder fer des de diumenge de la setmana passada, es sumen doncs els adults per fer exercici físic individual i els avis de més de 70 anys que poden sortir al carrer a passejar 10 a 12h i de 19h a 20h. Els passejos dels nens es restringeixen ara a la franja d’entre les 12h i les 19h.

Novament de les 20h del vespre i fins a les 23h de la nit, es podrà tornar a sortir a fer esport aquells que no ho hagin pogut fer durant el matí. S’ha de recordar que en tots els casos a un màxim d'1 km de distància de la llar. Aquestes franges no s’apliquen als municipis de menys de 5.000 habitants on es pot fer activitat de les 6h del matí a les 12h de la nit.

A Balaguer han estat molts els ciutadans que han aprofitat el bon temps que fa arreu de Catalunya, per sortir a fer esport a primera hora, i s’han pogut veure alguns corredors per la zona del parc de la Transsegre corren o passejant. A comarca en canvi, els esportistes i pares han aprofitat per fer una passejada en bicicleta pel terme de cada municipi acompanyats dels nens.

Pel que fa als avis majors de 70 anys, en aquest primer dia en que s’ha permès el passeig de 10h a 12h del matí, a la ciutat de Balaguer s’han pogut veure alguns avis passejant i aprofitant per fe les compres al mercat setmanal dels dissabtes.

Des del Govern de la Generalitat el conseller d’Interior, Miquel Buch, ha afirmat aquest matí que “vigilar i seguir els controls horaris dels ciutadans és molt complicat i pràcticament impossible perquè hauríem de tenir uns mecanismes de control per garantir el compliment de les mesures de seguretat que el Govern espanyol no ha decretat. Des del Govern de la Generalitat confiem en la ciutadania per seguir respectant escrupolosament aquest confinament”.

Amb tot, el titular d’Interior ha manifestat que “el que sí està clar és que els mossos d’esquadra i les policies locals estan vetllant perquè tothom hi compleixi dins d’aquest marc normatiu”. “Aquest cap de setmana els mossos d’esquadra se centren en tot, control carreteres, compliment del confinament, la seguretat, i no han abandonat les tasques que fan habitualment”.

 

Des de Protecció Civil s’ha recordat que la sortida a l'espai públic continua limitada per anar a comprar, a treballar, al metge i tenir cura d'un menor o persones dependents i que continua l'estat d'alarma i la regulació de l'espai públic.

 

Finalment destacar que la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física  ha publicat una guia de recomanacions i normativa per poder-lo practicar de forma segura:

•          Es podrà realitzar qualsevol activitat física no professional de manera individual i sense contacte una vegada al dia, en espais oberts i dins del mateix municipi de residència. Les franges horàries permeses per dur a terme aquesta activitat són de 6 a 10h i de 20 a 23h. Aquestes restriccions horàries, però, no afecten els municipis de menys de 5.000 habitants. Les mesures entraran en vigor el proper dissabte 2 de maig i es publicaran demà al Butlletí Oficial de l’Estat.

•          En aquesta fase inicial de la desescalada esportiva, la Generalitat de Catalunya recomana una pràctica moderada, amb activitats com caminar, patinar, córrer, passejar en bicicleta, etc. Així mateix, insta la ciutadania a començar-ne la realització de forma moderada i gradual, i a dur-les a terme amb responsabilitat, respecte i seny per tal de minimitzar el risc de lesions i de contagi.

•          El Govern català recomana no realitzar cap pràctica individual amb risc associat per evitar accidents i tensionar el sistema sanitari. Com a mesures de prevenció i seguretat, es recomana portar la mascareta sempre que sigui possible, mantenir la distància adequada (mínima de 2 metres en activitats de baixa intensitat, i de 10 metres en les d’alta intensitat), així com evitar en tot moment les aglomeracions i respectar les recomanacions o instruccions que puguin establir les autoritats competents.

•          Pel que fa a les properes fases del procés de desconfinament en l’àmbit esportiu, la SGEAF espera poder comunicar al més aviat possible al sector esportiu català els detalls de la seva posada en marxa un cop el Govern estatal en concreti els detalls. En aquest sentit, el proper dilluns al migdia està prevista una reunió informativa entre el Consejo Superior de Deportes i els responsables d’Esports de les comunitats autònomes, on esperem resoldre els dubtes existents i obtenir informacions clares sobre el desenvolupament de la desescalada.

 

 

 

 

 

 


 
Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt