Divendres 29 de Maig
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

04-05-2020

Perruqueries, centres d'estètica i algunes botigues de roba han tornat a obrir portes avui a Balaguer després de setmanes amb els negocis tancats. El sector de la restauració demana a la Paeria poder ampliar l'espai de terrasses

Aquest dilluns ja han pogut obrir els comerços minoristes de fins a 400 m2, la majoria amb cita prèvia i amb preferència per als majors de 65 anys. És el cas, per exemple, de perruqueries, centres d'estètica. També han obert algunes botigues de roba, i el govern espanyol també ha autoritzat obres petites de rehabilitació en locals tancats i en habitatges buits.

Els comerços, d'altra banda, tenen l'obligació d'higienitzar l'espai dues vegades al dia. De tot plegat n'hem parlat avui a Ràdio Balaguer, amb el president de l'ACB, Jaume Cañada, que diu també que els diferents establiments han de fer front a importants despeses per garantir la seguretat dels clients. En aquest sentit, Cañada, que també és el propietari d'un bar del carrer Barcelona, el Barna, ha avançat que estan mirant de fer compres massives juntament amb altres associacions perquè material com guants, gels hidroalcohòlics o, fins i tot, mampares de separació els surtin més econòmics.

Tall de veu……

Cañada ha detallat també quines seran alguns de les mesures que contempla la normativa per garantir la seguretat i evitar la propagació del covid-19. Entre elles, a banda, de les mampares en restaurants i bars perquè hi hagi una separació entre taules, parla també de sabó i gels hidroalcohòlics a l'entrada dels diferents establiments, també als lavabos així com tovalloletes de paper.

Tall de veu…..

Precisament, pel que fa al sector de l'hostaleria i la restauració, aquesta setmana només pot obrir per fer entregues a domicili, no per oferir consum a l'interior tot i que es preveu puguin tornar a rebre clients de manera progressiva. El primer que podran obrir seran les terrasses a partir del proper dia 11 de maig, coincidint amb l'inici de la fase 1. I ho podran fer amb un aforament del 50% i no del 30%, tal com s'havia dit en un principi. Tot i aquest 50 %, però, Cañada assegura que a alguns no els sortirà a compte i en aquest sentit ha assenyalat que s'està en converses amb la Paeria de Balaguer per intentar doblar la zona de terrassa dels bars i restaurants que ho requereixin.

Tall de veu….

Dèiem abans que també avui han obert al públic les perruqueries i també a Ràdio Balaguer hem parlat amb una de les propietàries d'un d'aquests establiments, la Rosa Sumarroca.

Ella ens ha explicat que abans d'obrir el primer que han fet ha estat desinfectar l'establiment amb una màquina especialitzada.

Tall de veu….

L'atenció als clients serà mitjançant cita prèvia, un client per treballador o treballadora i respectant la limitació d'aforament de cada local. Rosa Sumarroca ens detalla tot seguit el protocol a seguir un cop el client entri a l'establiment i les mesures que hauran d'adoptar, molts estrictes, diu per garantir la higiene. Entre elles, tant clients com treballadors hauran de portar mascareta i també als clients se'ls s'haurà de facilitar guants i peücs. També caldrà ser molt curós, assegura, amb la desinfecció de les diferents eines que utilitzen.

Tall de veu….

Tot i la nova normativa i les noves mesures, Rosa Sumarroca, que també ha explicat que el que no podran fer és afaitar barbes, ja que els clients també han d'anar amb mascareta, es mostra molt satisfeta per haver pogut reobrir el seu negoci i assenyala que són moltes les persones que han demanat cita prèvia per poder anar a la perruqueria.

Tall de veu…

Pel que fa a sector del llibre, la majoria de llibreries han optat avui aquí a Balaguer per no obrir tenint en compte les recomanacions del Gremi de Llibreries, que va aconsellar que a partir d'avui dilluns, en el que han anomenat la fase preparatòria, les llibreries només treballin amb preferència per lliurar comandes prèvies i no permetre l'accés a l'interior.

El Gremi de Llibreries, juntament amb la Conselleria de Cultura i l'ICEC, han elaborat un pla de desconfinament perquè aquests establiments puguin obrir a partir de dilluns. La proposta proposa que les llibreries aixequin la persiana amb cita prèvia o atenció individual, utilitzant mampares, mascaretes i guants, horaris especials per a persones de més de 65 anys i garantint sempre la distància mínima de dos metres. Els clients no podran tocar els llibres, que s'hauran de lliurar preferentment dins una bossa de paper. Superada la fase 0, el gremi proposa incrementar progressivament l'aforament del 30% al 50% a finals de juny, quan es podrien recuperar ja les activitats amb assistència limitada.

Talls de veu a ràdio a la carta, informatius


 
Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt