Divendres 29 de Maig
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

08-05-2020

Balaguer reprèn les obres de restauració al Castell Formós després de l’aturada pel confinament. Amb les obres quedarà protegida i museïtzada una de les sales més nobles que s’han trobat de l’antic castell.

La propera setmana es reprenen les obres de restauració al Castell Formós de Balaguer després de l’aturada pel confinament. Els treballs de replanteig i preparació de l’espai havien començat les primeres setmanes de març i es van veure interromputs per la pandèmia. 


Les obres consisteixen en el cobriment d’una de les sales de l’antic palau dels comtes d’Urgell que conserva restes dels paviments originals i murs del segle XIV. Es tracta d’una sala amb dos nivells que estava profusament decorada i que s’ha identificat com una de les estances més nobles del castell. 


Aquesta sala anomenada la “Gran Cambra” va ser posada al descobert en les excavacions arqueològiques realitzades als anys 80 i el fet d’estar a la intempèrie havia generat greus problemes de conservació, segons explica la directora del Museu de la Noguera, Carme Alòs.


És per aquest motiu que s’ha projectat una coberta que reprodueix l’estructura de la mateixa sala i que estarà realitzada amb ferro i policarbonat de manera que sigui el més discreta possible, que ajudi a entendre el volum en aquest espai i que alhora protegeixi el paviment original.


A banda de la coberta també es refaran els panells informatius existents i es complementarà aquesta museïtzació amb un sistema d’informació a través de bluetooth que permetrà als visitant visualitzar en els seus dispositius mòbils la recreació d’algunes sales i espais del castell. Ho explica la mateixa Carme Alòs.
L’obra tindrà una durada de tres mesos i un pressupost total de 169.135,23€ cofinançats entre el programa europeu LEADER i la Paeria de Balaguer.


En un altre ordre de coses, Carme Alòs ens ha avançat que, tot i estar encara tancats al públic, estan preparant, en coordinació amb la resta de museus de Catalunya, la celebració del Dia Internacional dels Museus, que es commemora cada any el 18 de maig, una celebració que aquest any, ens ha dit, serà totalment virtual.
 


 
Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt