Divendres 29 de Maig
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

08-05-2020

La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer descarta obrir l'11 de maig i ho posposa fins l'1 de juny. Es recorda als usuaris que els llibres i materials en préstec disposen d'una nova data de renovació fins que torni a obrir

El Grup de Lectura i Biblioteques de la Mancomunitat Cultural –conformat pels tècnics de cultura i biblioteques de les quatre diputacions i la Generalitat- desaconsellen reobrir els centres l'11 de maig i s'emplacen a considerar reiniciar el servei a partir del dia 1 de juny, condicionat a garantir les mesures de protecció individual i col·lectiva.

Avui hem parlat a Ràdio Balaguer d'aquesta qüestió amb la directora de la biblioteca municipal de Balaguer, Núria Arbós, que ens ha explicat que la decisió de no iniciar l'activitat el proper dilluns es deu també al fet que la regió sanitària de Lleida ha quedat exclosa de passar a la fase 1 del desconfinament el proper 11 de maig. Per tant, diu, s'ha posposat fins al juny el retorn dels préstecs de llibres i altres materials que actualment tenen els usuaris a casa així com la sol·licitud de préstecs amb cita prèvia.

Des de la biblioteca, diu Arbós, estan preparant un pla de desconfinament a l'espera del que puguin acabar dient des de la Generalitat i diu que serà molt complicat que quan puguin obrir els usuaris puguin accedir a la biblioteca, tocar llibres i utilitzar els ordinadors. Un altre tema a tenir en compte, diu, és també l'aforament.

Núria Arbós ha explicat també, pel que fa al servei de préstec, que ara per ara no és possible i recorda que hi ha activa la plataforma digital ebiblio. Quan comenci el servei de préstec, també apunta, aquest s’iniciarà amb cita prèvia.

El Grup de Lectura i Biblioteques ha elaborat un pla en cinc fases que parteix de l'adequació de les instal·lacions i fins a la recuperació total del servei. Les biblioteques són equipaments culturals de gestió "complexa", asseguren, per l'alt ús que en fan els més de 24 milions d'usuaris dels 423 equipaments que conformen el Sistema de Lectura Pública de Catalunya entre servei fix i bibliobusos


 
Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt