Divendres 29 de Maig
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

PÓgina a Facebook PÓgina a Twitter Perfil a InstagramLes ˙ltimes notÝcies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

08-05-2020

La Paeria de Balaguer presenta un paquet de mesures relatives a la taxa de residus per empreses i comeršos i la suspŔn a les empreses que han aturat l'activitat. Properament anunciarÓ la proposta de terrasses.á

El paer en cap de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal ha anunciat el primer paquet de mesures concretes de suport a l’activitat econòmica i empresarial de la ciutat. Aquestes fan referència a la taxa de residus i es divideixen en dos parts. 

En primer lloc, els establiments que s’han vist obligats a aturar la seva activitat econòmica quedaran exempts del pagament de la taxa durant aquest període mitjançant una sol•licitud a la Paeria de Balaguer.

Posteriorment i un cop cada empresa o comerç pugui definir de forma clara quants dies s’ha vist obligada a limitar la seva activitat podrà sol•licitar la rebaixa corresponent.   

Aquesta només és la primera mesura concreta d’un paquet que ja va definir fa uns dies el govern municipal i que plantejava una actuació amb tres línies ben definides:

- Taxes i impostos: Suspendre, ajornar o flexibilitzar el pagament d’aquelles taxes que afecten als comerciants o empreses.

- Campanya promocional: Una campanya promocional permanent que posi en valor el comerç de proximitat així com els productors locals i que visibilitzi el teixit local. 

- Desplegament del Pla estratègic Comercial i Turístic: Aquest Pla, elaborat per una empresa especialitzada, i que s’havia de presentar al conjunt dels comerciants durant aquests mesos, ha de ser l’eina sobre la qual bastir l’estratègia a futur.  La millora dels eixos comercials, les estratègies de promoció o la digitalització del comerç són alguns dels temes que s’hi tracten. 

Precisament, referent a aquest últim punt la Paeria accelerarà la posada en marxa del directori empresarial i comercial del municipi. 

Aquestes mesures s’estan treballant conjuntament amb les diferents associacions de comerciants de la ciutat i volen ser un impuls per un sector que s’ha vist molt afectat per la pandèmia. L’executiu ja ha anunciat que la propera setmana donarà a conèixer la nova regulació de terrasses.  
 


 
Altres notícies locals

Arxiu de notÝcies

Llic├Ęncia de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt