Dimecres 03 de Juny
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

PÓgina a Facebook PÓgina a Twitter Perfil a InstagramLes ˙ltimes notÝcies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

08-05-2020

Balaguer aprova deixar sense efecte l'assignaciˇ pressupostÓria als grups municipals mentre duri l'estat d'alarma i crear una comissiˇ per estudiar mesures concretes per sortir de la crisi generada per la covid-19

 

El ple de la Paeria de Balaguer, el primer que s’ha fet de forma telemàtica, ha aprovat en la sessió ordinària celebrada aquest divendres una moció presentada per l’equip de govern d’ERC per dur a terme aportacions econòmiques arran de la covid-19 a administracions i entitats locals que ho necessitin, a fons de col·lectius sanitaris, a entitats del tercer sector i a associacions que treballen amb col·lectius vulnerables.

La moció s’ha aprovat amb els vots a favor dels 16 regidors assistents al ple dels grups d’ERC, Junts per Balaguer, el PSC i la CUP i contempla que durant els mesos que duri l’estat d’alarma es deixi sense efecte l’assignació pressupostària als grups municipals i que els estalvis vagin destinats a la compra de material sanitari homologat. D’altra banda, també està previst crear una comissió formada pels diferents grups municipals per estudiar mesures concretes per les famílies i les entitats del tercer sector i pel teixit empresarial i econòmic per sortir de la crisi generada per la pandèmia.

Les dos mesures s’han aprovat després que ERC, amb majoria absoluta, hagi presentat aquesta moció d’urgència per debatre sobre aquestes qüestions i després de tombar la proposta de resolució de mesures extraordinàries per la  covid-19 presentada pel grup municipal de Junts per Balaguer, en què aquesta formació demanava que, mentre duri l’estat d’alarma, els regidors de govern amb assignació econòmica es reduïssin el sou un 35 %, que es deixés sense efecte l’assignació pressupostària als grups municipals i que també es reduís un 35% l’assignació per assistència als plens i comissions.

En un altre ordre de coses, el ple municipal d’aquest divendres també ha donat llum verda a una moció per demanar a l’Estat la flexibilització de les regles fiscals amb la finalitat d'augmentar la capacitat pressupostària del món local. La moció demana al govern  espanyol que sigui flexible amb les despeses a les quals hauran de fer front molts ajuntaments a causa de la pandèmia del coronavirus. La CUP s’ha abstingut en la votació per manca de valentia de l'equip de govern, ha dit el regidor Josep Maria Colea, en demanar una flexibilització i no directament una derogació de les regles fiscals de l’Estat.

Una altra moció que s’ha debatut aquest divendres ha estat la que han presentat els diferents grups de l’oposició, i a la qual finalment també s’ha sumat ERC, per aplicar una rebaixa a la taxa d’escombraries i a la taxa d’ocupació de la via pública a comerços i bars i restaurants. La moció s’ha aprovat per unanimitat.

En un altre ordre de coses, el ple també ha aprovat un conveni amb Ferrocarrils de la Generalitat per construir un pas superior i suprimir el pas a nivell número 18, el proper a la zona de l'antiga Safyc, de la Línia Lleida - La Pobla de Segur. El punt s’ha aprovat per unanimitat. També per unanimitat s’ha donat llum verda al conveni de col•laboració amb la Diputació de Lleida per a l'execució de l'operació Paisatges de Ponent que permetrà a la Paeria tenir finançament extern per dur a terme obres d'arranjament cultural, turístic o patrimonial.

Així mateix, s’han aprovat dos convenis més, un amb el Departament d'Educació per a la creació de l'Oficina Municipal d'Escolarització i un altre amb la Universitat de Lleida que permetrà fer pràctiques acadèmiques externes als estudiants de la universitat en diferents departaments de la Paeria. En el primer cas tots els grups hi han votat a favor excepte la CUP, que hi ha votat en contra. En el segon cas també la CUP hi ha votat en contra mentre que Junts per Balaguer s’ha abstingut. En tots dos casos, no hi ha han votat a favor després que des de l’equip de govern no s’ha assumit el compromís de remunerar les pràctiques que puguin fer els estudiants.

Entre altres punts, s’ha ratificat també el decret d'alcaldia del 23 de març d'adhesió al Manifest dels ens locals davant la crisi del coronavirus així com els decrets d'ampliació del termini de pagament en període voluntari de tributs municipals.

 


 
Altres notícies locals

Arxiu de notÝcies

Llic├Ęncia de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt