Dimecres 03 de Juny
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

PÓgina a Facebook PÓgina a Twitter Perfil a InstagramLes ˙ltimes notÝcies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

12-05-2020

ESTRATS i la Revista Enderrock posen en relleu l'esclat de l'escena musical de les Terres de Ponent. L'escena lleidatana, impresa en dos discs recopilatoris entre els que trobem als grups balaguerins SaŘc i Rehenes.

El Consell Comarcal del Segrià, mitjançant el Servei Comarcal de Joventut “Jove_Segrià” tanca aquest mes de maig el segon recopilatori Estrats – Sons de Ponent.

Tal i com es va dur a terme en l’edició de l’any 2019, la Revista Enderrock en el seu número 303 del mes de maig de 2020 encarta el nou recopilatori sobre l'escena lleidatana 'Estrats: Sons de Ponent 2' amb una vintena de propostes musicals actuals amb un total de fins a 4.000 còpies.

Aquest any i dins d'aquest recopilatori hi ha presència de formacions musicals de la NOGUERA, concretament: REHENES  amb el  tema "Despues del Incendio" del seu nou treball Arañazos bajo la piel. I SAÜC amb el tema "Paraules del Mestre" .

Com ja vam advertir fa uns mesos de l'explosió musical a les Terres de Ponent, mai no hi havia hagut tantes propostes de qualitat i amb tanta difusió. Si en l’edició de ESTRATS Vol. I es van presentar fins a 23 propostes (AutoEditArte, 2019) amb Roger Mas, El Fill del Mestre, Renaldo & Clara, El Petit de Cal Eril, Lasta Sanco, Hoven,  Éphona, Callejón Canalla o Steinbock l'allau artístic ha tingut una segona part, que s’encarta amb la revista de maig.

Els dos reculls tenen en comú la presència d'una de les bandes del moment, Koers -portada de l'Enderrock-, la sempre eficaç coordinació de Tole Torelli (La Familia Torelli) i el suport del Consell Comarcal del Segrià i la Generalitat de Catalunya.

A més de la portada amb Koers, aquest número té un marcat accent lleidatà amb l'encartament del segon volum del disc recopilatori Estrats: Sons de Ponent Vol. II (AutoEditarte, 2020), que inclou vint-i-dues cançons, entre les quals cinc temes inèdits de Neptú, Carla Font, Sexenni feat Ester Aventín, Ese de la Cinta feat Eva Ruiz i Uënsdei. Altres bandes que formen part de la revolucionària escena de les Terres de Ponent són Alidé Sans, Alu Spear, Bredda, Cozmic Jet, Emlan, Fa1na, Saüc, Heura Gaya, Rehenes, Virtuts Homòlogues, Shad Dem i Maldows, Moshbowl, The Denim Rips, Alien eat Unicorns, The Targarians i Sexenni feat Ester Aventín.

En l’actualitat, Ponent presenta una gran diversitat de propostes, varietat d’artistes i una gran qualitat de les seves produccions amb una forta emergència juvenil que compagina amb l’experiència de bandes més consolidades.

Per altra banda, i la part no gens bona és la d’artistes i grans formacions musicals que  romanen orfes de visibilitat i d’oportunitats més enllà de l’òrbita lleidatana i voltants. A Lleida, la indústria musical pràcticament no existeix, no hi ha discogràfiques, no hi ha un management competent, no hi ha volum de sales de concerts en condicions, ...

La gran riquesa musical contrasta amb la manca de suport, visibilitat, oportunitats  i industria musical.

A més a més, i en aquest núm. de maig la revista Enderrock sona més a Ponent que mai i omple les pàgines amb altres formacions com, un informe del reggae als Països Catalans on apareixen esmentats La Família Torelli, el disc JAMAICAT que mostra la gran influència del reggae, l'ska o el rocksteady en el nostre país amb la presència de l’Home Llop & The Astramats, la presentació del nou treball de Xavier Baró (La Llàntia, 2020), en el qual revisa cançons trobadoresques i desvetlla cançons compromeses i arreladades i entrevistes a diferents artistes de Ponent on destaca també la presència de la rapera lleidatana Elane.

Fidels a la filosofia del projecte, Estrats i el Consell Comarcal del Segrià volen seguir contribuint a trencar aquesta barrera entre ponent i el món exterior i han anunciat ja l’edició d’un ESTRATS Vol. III de cara a l’any 2021 liderant aquesta emergència musical i descoberta de talent jove en l’eix de les polítiques de joventut vinculades a la creació i el suport als i les joves artistes.

A l’espera d’una presentació pública d’aquesta iniciativa aquest mes de maig també es ficaran en funcionament el canal de spotify del jovesegria, el canal de you tube ESTRATS TV i el perfil ESTRATS a instagram.

 


 
Altres notícies locals

Arxiu de notÝcies

Llic├Ęncia de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt