Dimecres 03 de Juny
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

PÓgina a Facebook PÓgina a Twitter Perfil a InstagramLes ˙ltimes notÝcies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

12-05-2020

L'Órea d'Afers Socials de la Paeria de Balaguer mantÚ reunions constants amb les entitats del tercer sector per conŔixer i satisfer les seves demandes i necessitats

L'àrea d'Afers Socials de la Paeria de Balaguer manté reunions constants amb les entitats del tercer sector per conèixer les seves demandes i necessitats a causa de la pandèmia. Així ho ha explicat avui el paer d'Afers Socials, Kevin Bruque, que des de l'inici del coronavirus ha mantingut trobades telemàtiques amb entitats com l'Estel, Creu Roja, la PAH o l'Associació Salut Mental la Noguera, entre altres.

 

Des de la Paeria, segons Kevin Bruque, han intentat satisfer les seves necessitats i en aquest sentit ha explicat, per exemple, que fa una setmana des de la Xarxa de Voluntariats es van fer arribar al centre l'Estel un centenar de mascaretes reutilitzables.

 

Bruque també ha dit que estan estudiant la possibilitat de complementar ajudes de la Generalitat amb una línia d'ajuts socials destinats a persones que a causa de la covid-19 tinguin o puguin acabar tenint dificultats per pagar el lloguer, la hipoteca o factures de serveis bàsics.  Segons Bruque, "la pobresa no és regular i pot afectar mols sectors de la ciutadania".

 

D'altra banda, el paer d'Afers Socials ha apuntat a la possibilitat també de donar suport a les entitats que donen servei a persones amb malalties mentals,  dotant-les de materials de protecció, ajudant-les en la coordinació, establint determinats protocols i mirant de  fer serveis més individualitzats. "Són persones que tenen molta necessitat de poder sortir de casa i cal fer un esforç per ajudar les associacions que les atenen", ha dit Bruque.

 

Pel que fa a la Xarxa de Voluntariats, Kevin Bruque ha explicat que fins a dia d'avui s'han fet 131 serveis, la majoria d'ells centrats sobretot en el subministrament d'aliments i el passeig de mascotes a les persones grans que viuen soles. Bruque ha reiterat també que la Xarxa "és un servei que dona seguretat i que la gent agraeix". Fruit d'això, i a mesura que avanci la "desescalada", el paer d'Afers Socials no descarta que la Xarxa continuï activa fent el que fa en aquests moments o es destini a fer a altres tipus de serveis adaptats a les necessitats de cada moment.

 

Bruque ha acabat agraint a les persones voluntàries la tasca que fan destinant una part del seu temps a ajudar els altres. El paer també ha recordat que la Xarxa continua oberta tant a possibles usuaris com a persones que vulguin fer tasques de voluntariat.

 

 

 


 
Altres notícies locals

Arxiu de notÝcies

Llic├Ęncia de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt