Dimecres 03 de Juny
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

12-05-2020

El grup municipal de la CUP acusa la Paeria de voler tancar l'Àngel Guimerà no per acabar amb un problema de segregació sinó per cobrir les necessitats de places que es preveu que hi ha hagi a Secundària d'aquí a pocs anys

El regidor de la CUP, Josep Maria Colea, ha reiterat avui, en el programa Actualitat Plural de Ràdio Balaguer i després d'expressar-ho en el ple municipal del passat divendres, que la Paeria volia tancar l'Àngel Guimerà no per acabar amb un problema de segregació escolar sinó per cobrir les necessitats de places que es preveu que hi ha hagi a Secundària d'aquí a pocs anys. Així consta, diu Colea, en una de les actes de la taula mixta de planificació.

 

Les taules mixtes són unes reunions entre ajuntaments i serveis territorials del Departament d'Ensenyament en les quals es defineix i programa l'oferta escolar amb la qual es realitzarà el procés de matrícula

 

D'altra banda, Colea també ha acusat l'equip de govern de voler quedar bé presentant una moció per dur a terme aportacions econòmiques arran de la covid-19 a administracions i entitats locals que ho necessitin. La moció d'ERC va ser una alternativa a la presentada pel grup de Junts per Balaguer, que la majoria republicana va tombar. La moció de Junts per Balaguer demanava que mentre duri l’estat d’alarma, els regidors de govern amb assignació econòmica es reduïssin el sou un 35 %, que es deixés sense efecte l’assignació pressupostària als grups municipals i que també es reduís un 35% l’assignació per assistència als plens i comissions.

 

 

La moció d'ERC es va acabar aprovant per unanimitat després que es retiressin dos dels quatre punts, el que feia referència a la reducció d'un 50%  de l’assignació per assistència als plens i comissions mentre duri l'estat d'alarma i el que parlava dels regidors de govern amb assignació fixa perquè poguessin donar l’import equivalent al 50% del règim d’indemnitzacions establert al punt 5.4 del Cartipàs de la Paeria.

 

Colea també ha parlat d'una mala gestió econòmica de la Paeria i ha acusat l'equip de govern de tenir paralitzat l'ajuntament. En aquest sentit, ha dit que cada any es comença l'exercici amb pressupostos prorrogats, cosa que demostra, assegura, que no es fan les coses ben fetes.

 

Així mateix, ha manifestat que l'ajuntament no està treballant per ajudar les persones amb necessitats socials i s'ha preguntat què hi ha de la diagnosi social que s'ha fet des del consistori.

 

Finalment, entre altres coses, ha acabat demanant que es compensi amb un plus de perillositat aquells treballadors que estan prestant serveis essencials perquè tenen un risc sanitari.


 
Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt