Dimecres 03 de Juny
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

PÓgina a Facebook PÓgina a Twitter Perfil a InstagramLes ˙ltimes notÝcies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

13-05-2020

La Paeria de Balaguer fa una valoraciˇ molt positiva de la trobada d'aquest dimarts del paer en cap amb els balaguerins mitjanšant la xarxa Instagram. Aquest tipus de trobades es repetiran peri˛dicament.

Aquest dimarts el paer en cap de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, va fer una trobada amb els ciutadans mitjançant la xarxa Instagram. 

Amb el títol, ‘Com afronta Balaguer la desescalada?’ els balaguerins van poder formular en directe aquelles qüestions que els preocupen en el dia a dia, tan pel que fa al període de confinament com de cara al futur més immediat.

Entre altres preguntes, Vidal va respondre a dubtes sobre la previsió de reobertura dels cementiris, que va fixar amb el canvi a la fase 1, o el retorn del mercat a la normalitat, del que va explicar que s'està a l'espera de les recomanacions de Salut sobre distàncies entre parades per repartir l'espai.

També es va parlar sobre la reobertura de les piscines. Vidal va explicar que està previst obrir-les, però s'està a l'espera de les normes del Departament de Salut, ja que les que ha passat el Ministeri són impossibles de complir, en tractar-se de mesures com: desinfectar 2 cops al dia tot l'espai, distanciar la gent 2 metres dins l'aigua i prohibir esquitxar, entre altres. També s'estudia com racionalitzar l'estada limitant per hores el temps d'ús per cada persona. 

Hi va haver també preguntes sobre neteja urbana i en totes elles el paer va fer una crida al civisme. Va explicar, a més, que no s'estan netejant els carrers a màquina perquè la maquinària de què es disposa, amb els raspalls, no és apropiada per evitar aixecar pols de terra, que pot estar contaminada.


També la mobilitat va tenir el seu espai en preguntar per l'ampliació de zones exclusives per a vianants. En aquest sentit, la resposta va ser que des de la Paeria s'entén la postura però Vidal va explicar que a Balaguer no hi ha carrers amples per reduir carrils i s'estudia l'equilibri i implicacions que tindria per un carrer deixar-lo completament per a vianants. 

Així doncs, de moment es treballa més en la línia de fer passos elevats o posar reductors de velocitat, més que no pas fer-los exclusius per vianants. També s'estudia fer zones lliures de cotxes només el cap de setmana.

Els excrements dels gossos o la implantació de camins escolars a la zona de l'eixample van ser altres temes tractats. 

Des de la Paeria de Balaguer es fa una valoració molt positiva de la trobada, tant per les preguntes realitzades, que donen una visió d’algunes de les qüestions que preocupen als ciutadans, com per la participació en aquesta que hi va haver. De fet, la Paeria ja es planteja mantenir aquestes trobades de forma periòdica. 


 
Altres notícies locals

Arxiu de notÝcies

Llic├Ęncia de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt