Dimecres 03 de Juny
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

13-05-2020

Des d'aquest dimecres 13 de maig i fins al divendres 22 es pot dur a terme la preinscripció escolar des d'infantil i fins a secundària, que en motiu de la Covid-19 es fan online. Les escoles de Balaguer fan portes obertes virtuals. 

A partir d'avui 13 de maig i fins el divendres 22 del mateix mes es podrà dur a terme la preinscripció escolar per als ensenyaments de primer i segon cicle d’educació infantil, educació primària i educació secundària obligatòria. Un procés que enguany, a causa de les circumstàncies extraordinàries per la covid-19, tindrà uns dies específics per atendre les preinscripcions presencials. 

Així, com a prevenció davant el coronavirus, es promou la preinscripció telemàtica, i el tràmit es podrà fer tot online, a través del portal preinscripcio.gencat.cat. S’elimina la necessitat de presentar la sol•licitud i la documentació en paper al centre, i queda substituïda per utilitzar  el formulari telemàtic i enviar la documentació necessària -escanejada o fotografiada- mitjançant un correu a la bústia electrònica oficial del centre demanat en primera opció. 

Aquelles famílies que no disposin dels mitjans per dur a terme el procediment telemàtic, i amb l’objectiu de garantir l’equitat, es preveu que disposin d’uns dies per poder lliurar les seves sol•licituds de forma presencial. Així, la preinscripció presencial estarà disponible a partir del 19 de maig i fins el 22 de maig inclòs. Per a fer-ho, caldrà demanar cita prèvia al centre que les famílies hagin escollit en primera opció trucant per telèfon o  a través d’Internet.

Per la preinscripció per als ensenyaments postobligatoris serà: del 27 de maig al 3 de juny en el cas de batxillerat; del 2 al 8 de juny els cicles de grau mitjà d’FP i d'arts plàstiques i disseny; i del 10 al 17 de juny, en el cas dels cicles de grau superior d’FP i d'arts plàstiques i disseny.

Pel que fa a les portes obertes, tots els centres de Balaguer s'han hagut d'adaptar a la prohibició de dur-les a terme, i per aquest motiu han optat per diferents formules, però totes virtuals. Algunes d'elles, com les escoles La Noguera o Gaspar de Portolà han optat per incloure al seu web apartats amb informació dels seus serveis i metodologia, acompanyats de vídeos explicatius. L'escola Mont-roig ofereix en canvi una visita fotogràfica per les seves instal•lacions i el centre Àngel Guimerà disposa d'un díptic informatiu també consultable a la seva web. 

Pel que fa als centre privats-concertats, Vedruna Balaguer ha posat en marxa un web específic, accessible des de la seva web principal, on trobar imatges, un vídeo i tota la informació del centre. L'escola Pia ha penjat a les seves xarxes imatges de la jornada del curs anterior i ha anunciat una jornada de portes obertes virtual, el proper diumenge 17 de maig, a les 12 del migdia. 

També les llars d'infants municipals, els Putxinel•lis i el Patufet, estan preparant el nou curs escolar, i està previst que en els propers dies es faci públic un vídeo a mode de jornades obertes, i es faci públic també un díptic explicatiu del seu funcionament. 


 
Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt