Divendres 29 de Maig
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

13-05-2020

La Paeria de Balaguer restringeix l'accés a la zona del riu Segre al seu pas per la ciutat per la previsió d'augment del nivell del cabal. Recordem que Endesa va emetre un avís per aquest dimecres 13 de maig d'una crescuda controlada 

L'augment previst pels pròxims dies del nivell del riu Segre al seu pas per la ciutat ha obligat, com a mesura de precaució, a tancat els accessos a la zona del riu. De fet, ja fa uns dies que uns senyals prohibien l’accés al transit rodat per l'augment del cabal. Aquest dimarts la Guardia Urbana va senyalitzar els accessos amb cintes i els senyals de trànsit corresponents, informant d’aquesta mesura. Des la Paeria s’ha informat que tan bon punt el nivell d'aigua s'estabilitzi es reobrirà l'accés.

Aquesta actuació d'augment de cabal, duta a terme per Endesa i que durarà dos dies, suposa una millora ambiental ja que permetrà controlar les poblacions de macròfits als rius i assegurar, així, la bona salut del seus cursos fluvials.

El procés per arrossegar els macròfits o plantes aquàtiques que s'acumulen al tram final del riu s'inicia aquest dimecres a les 15h a la presa de Camarasa, amb l'arribada de l'increment procedent de Rialb. Des d'aquí, s'anirà adaptant, de manera consecutiva, per ordre de descens, la gestió de les preses de Sant Llorenç, el Partidor de Balaguer i la presa de Lleida (totes elles corresponents al Baix Segre) i se seguirà per la presa de Mequinensa, Riba-roja i Flix (corresponents al Baix Ebre).

Segons Endesa, es preveu que el cabal creixi al llarg d'aquests dos dies fins als 280 m3/s a la ciutat de Balaguer cap a les cinc de la tarda d'aquest dimecres i fins als 350 m3/s a la ciutat de Lleida, dijous cap a la una del migdia. Es calcula que a Flix, cap a les dotze del migdia de dijous, el riu Ebre assolirà un cabal aproximat de 1.300 m3/s.

Aquesta iniciativa per sanejar el riu es fa habitualment dos cops l'any (a la primavera i a la tardor) i, segons Endesa, és necessària per controlar la proliferació d'aquestes plantes aquàtiques que ocupen estacionalment la part baixa dels rius Segre i Ebre.
 


 
Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt