Divendres 29 de Maig
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

14-05-2020

El regidor de Junts per Balaguer, Guifré Ricart, qualifica com un rentat d'imatge que l'equip de govern presentés una moció alternativa en el darrer ple per disminuir les retribucions dels membres de la corporació.

El regidor de Junts per Balaguer, Guifré Ricart, acusa l'equip de govern de presentar, en el darrer ple municipal, una moció alternativa a la que havia presentat el seu grup per, entre altres coses, disminuir les retribucions que perceben els regidors de l’oposició i el sou dels membres de l’equip de govern. En concret, la moció proposava que mentre duri l’estat d’alarma, els regidors de govern amb assignació econòmica es reduïssin el sou un 35 %, que es deixés sense efecte l’assignació pressupostària als grups municipals i que també es reduís un 35% l’assignació per assistència als plens i comissions. La moció de Junts per Balaguer no va prosperar perquè l'equip de govern d'ERC, amb majoria absoluta al consistori, hi va votar en contra.

 

La moció d'ERC es va acabar aprovant per unanimitat després que, a petició d'alguns grups de l'oposició, es retiressin dos dels quatre punts que contenia, el que feia referència a la reducció d'un 50%  de l’assignació per assistència als plens i comissions mentre duri l'estat d'alarma i el que parlava de donar per part dels regidors de govern l’import equivalent al 50% del règim d’indemnitzacions establert al punt 5.4 del Cartipàs de la Paeria. Segons Ricart, això era un rentat d'imatge. A més, assegura que la seva proposta, la de Junts per Balaguer, hagués suposat una aportació per a la compra de material sanitari homologat de 19.000 euros mentre que amb la proposta d'ERC, la xifra es redueix a 5.000 euros, que corresponen a l'assignació que durant aquest període deixaran de percebre els grups municipals, un dels punts de la moció aprovada.

 

D'altra banda, Guifré Ricart confia també que com més aviat millor es posi en marxa la comissió per estudiar mesures concretes per les famílies i les entitats del tercer sector i pel teixit empresarial i econòmic per sortir de la crisi generada pel covid-19, un altre dels punts de la moció d'ERC i que també contemplava la moció de Junts per Balaguer.

 

Segons Ricart, seran moments difícils i cal ajudar al màxim el teixit comercial i empresarial de la ciutat així com a les famílies que puguin tenir necessitats.

En un altre ordre de coses, el regidor de Junts per Balaguer ha acusat el paer en cap, Jordi Ignasi Vidal, de voler tancar l'escola Àngel Guimerà des de l'any 2018 i al respecte ha parlat, igual que va fer el regidor de la CUP, Josep Maria Colea, el passat dimarts, d'unes actes de la taula mixta de planificació, a la qual, recordem, hi ha representants de la Paeria i del Departament d'Ensenyament.

 

En el ple del passat divendres també Junts per Balaguer va donar suport al conveni amb Ferrocarrils de la Generalitat per construir un pas superior i suprimir el pas a nivell número 18, el proper a la zona de l'antiga Safyc, de la Línia Lleida - La Pobla de Segur. El punt es va aprovar per unanimitat tot i que aquest grup municipal va instar l'equip de govern perquè demani a la Generalitat que també s'habiliti en aquest punt un espai només per a vianants.

D'altra banda, Junts per Balaguer es va abstenir en la votació d'un REC de l'Impic per una mala gestió econòmica, ha dit Guifré Ricart, de l'equip de govern després d'haver gastat més del compte i després d'haver fet compres de determinats productes en comerços de fora de la ciutat.


 
Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt