Dimecres 03 de Juny
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

15-05-2020

El paer en cap de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, nega que la moció que ERC va presentar en el darrer ple municipal en la línia de la que va portar a debat el grup de Junts per Balaguer fos un rentat d'imatge

El paer en cap de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, nega que la moció que ERC va presentar en el darrer ple municipal en la línia de la que va portar a debat el grup de Junts per Balaguer fos un rentat de cara.

 

La moció es va aprovar per unanimitat i contempla deixar sense efecte l’assignació pressupostària als grups municipals mentre duri l’estat d’alarma i que els estalvis vagin destinats a la compra de material sanitari homologat. També cotntempla la creació d’una comissió per estudiar mesures concretes per les famílies i les entitats del tercer sector i pel teixit empresarial i econòmic per sortir de la crisi generada pel covid-19. Els dos punts es van aprovar per unanimitat mentre que ERC va tombar els dos punts que també feien referència a aquestes qüestions de la moció de Junts per Balaguer, els punts de la qual que es van votar per separat.

 

Pel que fa als dos punts que feien referència a disminuir les retribucions que perceben els regidors de l’oposició per assistir a plens i comissions i el sou dels membres de l’equip de govern, en el cas de la moció de Junts hi van votar en contra ERC i el PSC es va abstenir mentre que els mateixos punts, tot i que amb propostes diferents, es van acabar retirant de la moció d’ERC a petició, sobretot del PSC, que va dir que les aportacions que puguin fer els regidors han de ser personals i en funció de les possibilitats de cadascú.

 

Pel que fa a les assignacions dels membres de l’equip de govern, Junts per Balaguer demanava una rebaixa del 35 % del sou mentre que el que proposava ERC en la seva moció era poder donar l’import equivalent al 50% del règim d’indemnitzacions establert al punt 5.4 del Cartipàs de la Paeria.

 

El paer en cap, Jordi Ignasi Vidal, ha qualificat avui de certa maliciositat el fet que Junts per Balaguer demanés aquesta rebaixa dels sous de l’equip de govern i ha dit que retirant el punt que feia referència a aquesta qüestió van voler donar un missatge de solidaritat amb la situació actual. En cap cas, ha dit, va ser un rentat d’imatge.

 

En un altre ordre de coses, Vidal nega taxativament que mai hagi volgut tancar l'escola Àngel Guimerà i ha apuntat que si alguna de les actes de la taula mixta de planificació, amb representants de la Paeria i el Departament d'Educació, així ho reflecteix està equivocada. Recordem que aquesta setmana tant des de la CUP com des de Junts per Balaguer han acusat el paer en cap de voler tancar aquest centre, segons consta, han assegurat, en determinades actes. Jordi Ignasi Vidal diu que l'objectiu de l'actual equip de govern sempre ha estat acabar amb el problema de segregació i la refundació de l'escola.

 

D'altra banda, el paer ha avançat que la setmana que es podria posar en marxa la comissió a la qual el ple també va donar llum verda per estudiar mesures concretes per les famílies i les entitats del tercer sector i pel teixit empresarial i econòmic per sortir de la crisi generada pel covid-19


 
Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt