Dimecres 03 de Juny
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

17-05-2020

La Paeria de Balaguer coincidint aquest dilluns amb l’entrada de Lleida en la Fase 1, inicia la desescalada amb el retorn d’alguns serveis i equipaments.

Paeria de Balaguer recupera alguns dels serveis que s’havien suspès com a mesura preventiva per la pandèmia del Coronavirus.

Segons ha avançat aquest diumenge el paer en cap de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, a partir d'aquest dilluns el retorn a l’atenció presencial a la paeria serà gradual mentre s’habiliten els espais de treball amb la instal·lació de mampares en alguns serveis d’atenció al púbic, tot i que es continuarà prioritzant l'atenció telefònica i digital.

Per tant, aquest dilluns les persones que desitgin realitzar consultes a qualsevol servei de la Paeria ho hauran de fer mitjançant el correu paeria@balaguer.cat o els telèfons: 973 44 52 00  973 44 54 51 en horari de les 9.00 a les 14.00 hores.

Pel que fa a la reunió celebrada el passat divendres amb el Comitè d’empresa per estudiar les mesures de seguretat proposades pels treballadors pel retorn gradual a la feina presencial d’alguns dels serveis, es seguiran les mesures establertes des del govern amb les respectives, EPIs; mascaretes, guants, gel desinfectant... També s’ampliaran el nombre de mampares de separació en els diferents llocs de treball que tenen taulells destinats l’atenció a la ciutadana, tan per la pròpia seguretat dels treballadors com per la dels usuaris.  Jordi Ignasi Vidal ha manifestat que des de la Paeria es continuarà apostant pel teletreball en algunes àrees on no és indispensable ser-hi físicament per fer la feina. També ha avançat que, de moment, no es faran test de covid-19 a treballadors d’àrees més exposades, com la Guàrdia Urbana i els responsables de la recollida de la brossa, entre altres.  Segons ha explicat el paer en cap, de moment no es veu necessari realitzar-los si no ho determina el Govern o Sanitat, i ha afegit que per estar segurs s’haurien de fer test cada dia i que la millor prevenció és l’organització de determinades feines i les respectives mesures de seguretat.

Pel que fa a equipaments municipals com la Biblioteca, els Museus i el Teatre Municipal, entre alres, Vidal ha avançat que continuaran tancats en alguns casos. En el cas de la Biblioteca municipal, l’equipament podria obrir l'1 de juny només per al servei de recollida de llibres en préstec amb cita prèvia i s’estan estudiant tots els protocols de seguretat. El Museu de la Noguera i l’Oficina de Turisme ubicada al mateix edifici es podrien obrir el 15 de juny coincidint, a més, amb la campanya de Turisme Familiar. En el cas del Centre d'Interpretació de l’Or, falten concretar els protocols per a la seva obertura al públic al tractar-se d’un equipament amb unes característiques molt particulars. Vidal ha dit sobre aquest equipament que la distància entre els usuaris i l’aigua dels safareigs que s’utilitza per a la recerca d’or fan difícil ara la seva obertura. També continuarà tancat el Casal Lapallavacara, on queden ajornats tots els tallers i cursos. També continuarà tancat el Cinema Balaguer i continuaran suspesos tos els ensenyaments presencials dependents de la Paeria, com les llars d'infants municipals, l'escola de dansa La Xemeneia i l'Escola de Música.

Altres equipaments com el CEI, el Centre d’Empreses Innovadores, s’obrirà al públic aquest dilluns per a fer tràmits en les diferents empreses que acull el centre, sempre amb cita prèvia. I el cementiri municipal recuperarà l’obertura amb l’horari habitual a partir d’aquest dilluns.

Pel que fa a equipaments esportius, a partir de dilluns i en base a les normatives i protocols establerts des del Govern central, en aquesta nova fase 1, es posaran en marxa dos espais esportius que coincideixen en l’equipament municipal del pavelló Molí de l’Esquerrà: l’espai de rocòdrom, un equipament compartit en la gestió amb la secció d’escalada del Centre Excursionista i també el Centre Esportiu de l’Associació Piragüista de Balaguer, que ocupa el mateix equipament per l’emmagatzematge dels materials . En el cas del rocòdrom només es permetrà l’ús a un màxim de 6 persones.

Continuaran tancats la piscina coberta municipal, el pavelló 1r d’octubre i el pavelló del Molí de l’Esquerrà, a excepció dels casos anteriorment descrits en aquest equipament i, per tant, queden suspesos els entrenaments esportius. A més s’ha de recordar que moltes de les competicions esportives, futbol, bàsquet i tennis taula, han finalitzat fins la propera temporada. Continuen també suspeses les sessions de ball del diumenges al pavelló Molí de l'Esquerrà.

La resta de serveis com jardineria, la brigada municipal, serveis d’escombraries i neteja continuen realitzant tasques a la ciutat,  com els tractaments de desinfecció d’espais per evitar la propagació del coronavirus covid-19, a més de les feines de jardineria i altres obres que es van reprendre fa dues setmanes.

Referent a l'obertura de bars i restaurants, Vidal ha recordat que la Paeria de Balaguer no cobrarà la taxa durant el període que han estat tancats i que, igual que la resta de comerços, també es poden beneficiar d’un paquet de mesures relatives a la taxa de residus per empreses i comerços, una taxa que ha quedat suspesa a les empreses que han aturat l'activitat. Aquests ajuts i rebaixes es poden sol·licitar al formulari que es pot trobar al web balaguer.cat

Referent també a les terrasses, el paer en cap ha explicat que s’està treballant en les ordenances que han de permetre ampliar l’espai i que s’estudiaran determinats casos, que per la seva ubicació, fan difícil augmentar-lo. Vidal ha afegit que en una reunió celebrada amb el sector de la restauració s’ha demanat també fer-los partícips en les mesures i distàncies de seguretat, informant als clients de les normes dictades pel Govern. En el cas del mercat setmanal continuarà oferint només parades destinades a l’alimentació.

Pel que fa a mobilitat, es continuarà amb la gratuïtat de la zona blava durant la propera setmana i fins al dia 25 de maig o  l’1 de juny amb el possible pas a la fase 2. Quant al bus urbà de Balaguer, s’amplia la capacitat al 50% i continuarà sent obligatori l’ús de mascareta.

Finalment, el paer en cap emplaça la ciutadania a ser responsables i, tot i passar a la fase 1, seguir el confinament i complir les mesures establertes per les autoritats. En aquest sentit, diu que Balaguer és un terme suficientment gran com per evitar aglomeracions a l’hora de sortir a practicar esport. 

 


 
Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt