Divendres 29 de Maig
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

18-05-2020

Els bars i restaurants poden obrir a partir d'aquest dilluns a ponent amb terrasses amb un 50% de la seva capacitat i deu persones màxim a cada taula. El govern espanyol fa marxa enrere i permet les rebaixes a partir d'aquest dilluns

Els bars i restaurants poden obrir a partir d’aquest dilluns a ponent després que la finalment la regió sanitària de Lleida hagi entrat aquest dilluns en la Fase 1. A Balaguer ja ha obert algunes terrasses com si d’un dia normal es tractes encara que la imatge mostra les corresponents distancies entre taules. Els establiments poden obrir les terrasses amb un 50% de la seva capacitat i, a cada taula, hi podran seure, com a màxim, deu persones. Entre les mesures no es podran utilitzar productes d'autoservei com ara les setrilleres, i desaconsella l'ús de cartes, que s'hauran de substituir per cartells o pissarres. Els locals podran tenir els lavabos oberts, però només hi podrà accedir una persona cada vegada i, com a mínim, s'hauran de desinfectar sis cops al dia.

Pel que fa als establiments comercials, reobren de manera generalitzada, sempre que no superin els 400 metres quadrats. En aquests casos, no es podrà superar el 30% de l'aforament i s'haurà de mantenir una distància mínima de dos metres entre les persones. Si el local és massa petit i no es pot respectar aquesta distància, només hi podrà entrar una persona cada cop. Tot i això, en l'ordre ministerial publicada al BOE d’aquest dissabte al vespre es permetrà que obrin els establiments de més de 400 metres quadrats sempre que només s'obri una part equivalent a aquest límit.

A més, es recomana que s'estableixi un horari d'atenció amb servei prioritari per a les persones majors de 65 anys. Tots els comerços hauran de desinfectar els espais comuns almenys dos cops durant la jornada, un d'ells coincidint sempre amb el tancament.

Els establiments hauran de tenir a disposició del públic dispensadors de gels hidroalcohòlics i desinfectants. En el cas de les botigues de roba que ja van poder obrir fa uns dies, si un client s'emprova roba i no se la queda, aquella peça haurà de higienitzada abans que se l'emprovi un altre client.

També podran obrir al públic, sempre amb cita prèvia, els concessionaris d'automoció, les estacions d'inspecció tècnica de vehicles i els centres de jardineria i vivers de plantes.

Finalment assenyalem que el govern espanyol ha fet marxa enrere i permetrà a partir d'aquest dilluns les rebaixes, acompanyades sempre de mesures "adequades" per evitar les aglomeracions i sempre que no s'impedeixi el manteniment de la distància de seguretat i el compliment del límit d'aforament.

 


 
Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt