Dijous 02 de Juliol
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

26-05-2020

El CAP de Balaguer continua prioritzant l'atenció telefònica en la fase 1 de la desescalada tot i que ja s'ha reprès l'atenció presencial d'algunes especialitats, també les visites als metges de família i a pediatria.

El CAP de Balaguer continua prioritzant l'atenció telefònica en la fase 1 de la desescalada tot i que ja s'ha reprès l'atenció presencial d'algunes especialitats, també les visites als metges de família i a pediatria.

 

Així ho ha explicat avui en el programa Pensa amb el cap de Ràdio Balaguer la directora de l'Àrea Bàsica de Salut de Balaguer, la doctora Maria Pilar Biendicho, que ha puntualitzat també que el ritme amb què s'han reprès algunes consultes no és encara el d'abans de la pandèmia.

 

Entre les especialitats que ja fan visites presencials hi ha traumatologia, oftalmologia i ginecologia. A partir de l'1 de juny es preveu que les consultes d'especialistes s'ampliïn així com també les visites al CAP. Mentrestant, però, es continua prioritzant, com sentíem abans, l'atenció no presencial, telefònica, la econsulta, les vídeo consultes i el correu electrònic. També en relació als pacients crònics i és que segons ha reiterat la doctora Maria Pilar Biendicho, els professionals són els qui contacten telefònicament amb ells prioritzant els que més ho necessiten per l'atenció presencial. També la directora de l'ABS de Balaguer assenyala que excepte en casos d'urgència o emergència no s'atendran al moment les visites que es personin al taulell i que, per tant, el més adient és contactar telefònicament o telemàticament.

 

D'altra banda, també s'ha posat novament en marxa el servei d'analítiques que ha ampliat l'horari de 8 a 10 h del matí per evitar aglomeracions de gent.

 

En un altre ordre de coses, la doctora Maria Pilar Biendicho també ha aplaudit l'obligatorietat de portar la mascareta per evitar contagis. Segons la doctora, la protecció respiratòria és bàsica per evitar la propagació del coronavirus així com el rentat de mans amb aigua i sabó.

 

Pel que fa a l'ús de mascaretes i guants, la directora de l'Àrea Bàsica de Salut de Balaguer ens ha donat aquest dimarts alguns consells. Quant a les mascaretes ha dit que les més recomanables són les quirúrgiques alhora que ha remarcat que és important que tothom les porti per estar així tots protegits.

 

Les mascaretes han de tapar nas i boca i s'han d'ajustar bé lligant-les pel darrera o fixant-les bé a les orelles. No s'han de traure per parlar ni tampoc compartir-les.

 

Biendicho, d'altra banda, també ha estat molt clara a l'hora de dir que no és necessari portar guants quan anem pel carrer. Sí que els recomana, però, quan anem a comprar.

 

Finalment, Biendicho ha agraït públicament en nom de tot el CAP la col·laboració de diferents empreses, particulars i voluntaris que els han facilitat tot tipus de material per poder afrontar aquesta pandèmia, no només a ells sinó també a les residències geriàtriques, centres que també han patit una manca important de recursos.

 

La doctora Maria Pilar Biendicho també ha demanat a la població que no es relaxi i continuï amb els hàbits d'higiene, seguretat i distanciament social, físic per evitar que hi hagi un rebrot.

 

Recordem, per acabar, que en aquests moments les persones que encara no tinguin accés a La Meva Salut, excepcionalment, i per evitar carregar encara més al personal dels centres d'atenció primària, poden donar-se d'alta trucant al telèfon 900 053 723 sense necessitat d'acudir presencialment al centre o a través de canalsalut.gencat.cat/lamevasalut-registre.

 


 
Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt