Dimecres 15 de Juliol
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

29-05-2020

La Guàrdia Urbana de Balaguer intensifica els controls i revisarà la densitat de totes les terrasses. Des de la Paeria es demana prudència i responsabilitat als ciutadans. Durant l'última setmana s'han registrat 11 nous casos de Coronavirus a Balaguer.  

La Guàrdia urbana de Balaguer està intensificant aquests darrers dies els controls, que ara se centren també en vigilar la densitat de totes les terrasses dels bars que han obert. 

La intensificació respon a la crida que s'ha fet des de la Paeria, una petició de prudència i responsabilitat als ciutadans, més quan les dades mostren que durant les últimes setmanes continuen incrementant-se els casos de coronavirus a la ciutat. 

En concret, segons la Paeria, durant la última setmana s'han registrat 11 nous casos de coronavirus a Balaguer, 8 dels quals la setmana en curs i 12 la setmana anterior. 

Aquests casos venen a incrementar les xifres totals de positius, que a Balaguer són actualment d'un total de 159 positius i 518 sospitosos, segons l'acumulat de tota la pandèmia. 

A nivell de la comarca de La noguera, les xifres són de 264 positius i 1020 casos sospitosos. 

Per fer front a possibles repunts, aquest divendres al matí, operaris d'obres i serveis estan marcant les delimitacions a totes les terrasses, i s'aprofita així per comprovar que les taules respecten la separació de 2 metres marcada per Salut. 

Segons dades de la Guàrdia Urbana de Balaguer, durant la 10a setmana de l'Estat d'Alarma, la corresponent als dies del 18 al 24 de maig, hi va haver un repunt en les propostes de sanció. 

Així doncs, tot i que la setmana anterior es van identificar  prop de 400 persones i es van fer 136 controls en vehicles, no es va haver d'exercir cap detenció ni cap proposta de sanció. 

La setmana del 18 al 24 de maig, en canvi, si que es va dur a terme 3 propostes de sanció, un increment que també va associat a una vigilància més intensiva per l'obertura de més serveis, com les terrasses o alguns establiments comercials, que van portar a la Guàrdia Urbana a identificar unes 600 persones i 160 vehicles. 

En les 10 setmanes de duració de l'Estat d'Alarma, la Guàrdia Urbana ha hagut de practicar 5 detencions per incompliment de la normativa, a les que cal sumar 4 imputats judicialment que no van arribar a ser detinguts i 115 propostes de sanció. 


 
Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt