Dimecres 15 de Juliol
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

29-05-2020

La CUP presentarà en el proper ple municipal dues mocions, una perquè es creï una targeta moneder d'impacte social i una altra per fer el pressupost amb la participació de tots els grups municipals i el sectors d'àmbit social, econòmic i cultural

El grup municipal de la CUP presentarà en el proper ple municipal, previst pel dijous 4 de juny, dues mocions.

 

Una d'elles fa referència a la creació d’una targeta moneder d’impacte social per comprar productes de primera necessitat. Es tracta segons ha avançat aquest divendres a Ràdio Balaguer el regidor de la CUP, Josep Maria Colea d'una iniciativa que té com objectiu dotar d'un instrument nou als ajuts econòmics per a alimentació i productes de primera necessitat, que atorguen els serveis socials municipals a persones que es troben en una situació de necessitat o vulnerabilitat. D'altra banda, diu Colea, la targeta moneder social també ha d'afavorir la normalització de l'ajuda superant l'estigmatització d'haver d'acudir a centres benèfics i caritatius.

 

En la mateixa moció, la CUP demana l'elaboració d'un conveni amb el comerç local i de proximitat perquè la targeta moneder d’impacte social s’hagi d’utilitzar en aquests establiments, una actuació que també afavoriria la venda en aquest tipus de comerços. Així mateix, la CUP creu també convenient una partida pressupostària per implementar aquest tipus de polítiques socials i carregar aquestes targetes moneder sempre tenint en compte els criteris tècnics i professionals dels  serveis socials i l’Ajuntament.

 

 

Finalment, en aquesta moció la CUP demana que aquest servei, el de la targeta moneder, es contracti amb la Banca Ètica o entitats financeres fora de l’àmbit de l’Ibex-35, en la mesura que sigui possible.

 

D'altra banda, aquesta formació política presentarà una altra moció en el ple de la setmana que ve, en aquest cas perquè es confeccioni el pressupost d'aquest exercici, uns comptes, que segons la CUP, anticipin i evitin determinades situacions que ja es comencen a preveure o a patir atesa l'emergència sanitària produïda per la pandèmia de la covid-19 i la crisi social i econòmica que se’n deriva.

Segons Josep Maria Colea, la responsabilitat és immensa i hauria de ser compartida. És per això que demanen la creació de tres taules sectorials a nivell municipal d’ àmbit social, econòmic i cultural i fer el pressupost municipal garantint la participació dels grups municipals representats a l’Ajuntament i d'aquestes tres taules.

Des del grup municipal de la CUP valoren positivament la creació d’un espai comú per establir una estratègia de reactivació econòmica i social de la ciutat així com que el seu format superi els límits del govern i de la pròpia institució municipal.

Tanmateix, posant en valor la riquesa política, social i cultural del municipi, consideren que cal generar espais transversals de treball per poder treballar unes propostes que no deixin cap persona enrere, una política fiscal a l’alçada de les circumstàncies i polítiques de discriminació positiva pels sectors socials i econòmics que sigui necessari.

 

 

 

 

 


 
Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt