Dimecres 15 de Juliol
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

29-05-2020

La Biblioteca de Balaguer reactiva dilluns el servei de préstec amb cita prèvia. Es donaran cites cada 10 minuts i es farà entrega del material demanat pels usuaris a través d'una bossa i amb totes les mesures de seguretat

Entre l'1 i 2 de juny hi ha prevista l'obertura de 40 centres més, entre ells, la biblioteca municipal de Balaguer, que obrirà portes dilluns dia 1 de juny, tot i que no serà una obertura al 100 % sinó que, inicialment, només hi haurà actiu el servei de préstec i devolucions amb cita prèvia, segons ha confirmat la directora de l'equipament, Núria Arbós en declaracions a Ràdio Balaguer  que també ens ha explicat que el servei no es farà a la planta de la biblioteca sinó que s'habilitarà un espai a la planta baixa de l'edifici. Per fer les diferents demandes, l'usuari pot consultar el catàleg de biblioteques.gencat.cat o trucar a la biblioteca.

 

Segons la mateixa Arbós, es donaran cites cada 10 minuts i des de la biblioteca faran l'entrega del material que els usuaris hagin demanat a través d'una bossa i amb totes les mesures de seguretat.  Pel que fa al retorn de llibres, la directora de la biblioteca diu que aquests hauran de passar una quarentena de 15 dies tancats dins d'una caixa.

 

D'altra banda, Arbós també ens ha avançat que tenen previst mantenir aquesta dinàmica durant tot l'estiu encara que d'aquí a pocs dies es pugui passar a la fase 2.

 

 

Els usuaris poden conèixer la previsió de reobertura i els horaris de les biblioteques a través dels webs de cada biblioteca, de les xarxes territorials i del Directori de Biblioteques.

 

Les condicions i calendaris previstos del Ministeri de Sanitat obliguen les biblioteques públiques a adoptar un seguit de mesures especials per garantir la seguretat d’usuaris i personal com la de prestar els serveis autoritzats mitjançant equips diferenciats i treballs per torns, de manera que les biblioteques han hagut de readaptar els seus horaris d’obertura a aquestes noves condicions.

 

De moment, més d’un centenar de les més de 400 biblioteques públiques de Catalunya han reprès ja el servei de préstec amb cita prèvia i a mesura que avancen els plans de desconfinament locals, algunes d'aquestes han anat reobrint també els seus serveis presencials als usuaris. Des de l’11 al 25 de maig s’han realitzat un total de 5.500 préstec de documents físics i, paral·lelament, els usuaris han prestat 51.000 documents electrònics a través de la biblioteca digital eBiblioCat.


 
Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt